Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 21 de de maig del 2012 | 19:11
Notícia · Política catalana

Avancem: l'esquerda del PSC

El futur del PSC es desdibuixa amb l'escisió Avancem, una plataforma integradora dels quadres més nacionalistes del partit dels socialistes catalans.

Barcelona · La cohesió que Pere Navarro ha escenificat des del darrer congrés del PSC ha topat de nou amb l'esperit dual que sempre acompanya el partit dels socialistes de Catalunya.

L'actual situació de perllongació de l'espoli fiscal a Catalunya agreujat ara per la crisi econòmica al país han fet que l'eix problema del PSC, basat en l'acceptació o negació de la qüestió catalana, sigui un tema inel·ludible. La negació de l'esparverant quantitat de recursos que surten de Catalunya cap a Madrid per a no tornar mai més i l'acceptació del patriotisme-amb-seu-a-Madrid ha aportat poc més de mig any de calma continguda al PSC.
Avancem critica que el projecte dels socialistes de Catalunya no sigui creïble i no connecti amb la ciutadania del país
L'actual cúpula, liderada per Pere Navarro i formada per l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i l'exalcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena sembla no suportar més pressions i l'erosió interna del partit, generalitzada a tota l'esquerra de Catalunya, s'ha fet patent.

En aquest sentit, aquesta setmana s'ha confirmat la creació d'Avancem, una plataforma que es constituirà el 30 de juny a Sant Feliu de Codines i que intergarà totes aquelles veus crítiques al sí del partit dels socialistes de Catalunya. Entre els promotors del moviment hi ha el mateix alcalde de Sant Feliu de Codines, Pere Pladevall, i Joan Ignasi Elena, Fabian Mohedano i el periodista Jordi del Rio els quals busquen amb aquesta iniciativa regenerar tota l'esquerra catalana.

En la declaració constituent del moviment, Avancem destaca la crisi dels partits progressistes que es viu a dia d'avui i planteja el repte de "regenerar els instruments polítics des d'una concepció horitzontal i participativa que fugi de les falses unanimitats i el monolitisme". Tot i evitar un plantejament de col·lisió frontal amb el PSC de Navarro, Avancem critica que el projecte dels socialistes de Catalunya no sigui creïble i no connecti amb la ciutadania del país.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat