Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 15 de d'octubre del 2014 | 19:34
Recull de premsa

Ramentol: "Cal apostar per la democràcia de màxima qualitat, les llibertats individuals i col·lectives, la solidaritat..."

"¿Per què no situem, en els propers anys, aquesta fita com el pròleg a la independència real?"

El professor universitari Santiago Ramentol ha dit que cal apostar per la "democràcia de màxima qualitat, les llibertats individuals i col·lectives, la solidaritat, la igualtat d'oportunitats, l'eliminació de la pobresa, els drets a l'habitatge i al treball, l'accés universal a l'educació, a la sanitat i als serveis socials, les infraestructures, el foment de la cultura científica i humanística".

"¿Per què no situem, en els propers anys, aquesta fita com el pròleg a la independència real?" s'ha qüestionat. L'autor de l'article Ara, o quan es pugui ha dit que per a aconseguir aquest objectiu, cal "potenciar els sectors en els quals, per condicions geogràfiques i per capacitats humanes, Catalunya és capaç de sobresortir".

"Moltes d'aquestes aspiracions estan interconnectades i ja tenen una base real o històrica: [...] la majoria forma part d'allò que ara s'entén com a sector quinari, el complex emergent en l'economia del segle XXI" ha continuat.

Finalment Ramentol ha conclòs: "Què us sembla si, una vegada superada aquesta etapa d'efervescència sentimental, dirigim les energies ciutadanes, tan majoritàries i tan evidenciades a les mobilitzacions dels últims anys, cap a aconseguir que Catalunya es converteixi en una potència de primer ordre, com pot ser-ho Suïssa o Suècia? [...] Aconseguir aquesta excel·lència i aquesta rellevància permetrà plantejar la pròxima lluita, a partir de l'enorme cabal d'experiència acumulada, des d'uns paràmetres de poder molt més sòlids que els exhibits fins ara".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat