Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 14 de de novembre del 2014 | 20:00
Recull de premsa

Alzamora: "Que Martín Villa es presenti com un ancià pacífic ho diu tot sobre la presumpta democràcia espanyola"

"Que la petició de responsabilitats hagi d'arribar des de l'Argentina ho diu tot sobre el sistema judicial espanyol. [...] No tenen vergonya ni la coneixen".

L'escriptor Sebastià Alzamora ha deixat clar a un article que "a aquestes altures de la pel·lícula, hi ha un punt que hauria de quedar clar: qualsevol persona que tingués càrrecs de responsabilitat política dins un govern del dictador Franco té les mans tacades de sang".

"La llei d'amnistia que tant li agrada a Rodolfo Martín Villa --ha continuat-- va ser tan collonuda que ningú ha hagut de respondre dels centenars de milers de morts i d'exiliats que va generar la dictadura franquista. Al contrari, es va girar full i es va fer veure que aquí no havia passat res. Però havien passat autèntiques atrocitats".

L'autor de l'article ha continuat explicant que un "paio com Martín Villa té el cinisme d'oferir-se a la jutge i a les Corts perquè, com ell mateix s'encarrega de recordar, té vuitanta anys i sap que no anirà a la presó" i que "tant li fa, doncs, haver de fer un parell de declaracions, principalment amb l'objectiu de carregar les culpes a personatges que ja no poden replicar perquè estan criant malves".

"Espanya sempre ha considerat que la seva Transició va ser exemplar perquè es va saldar amb una quantitat no gaire exagerada de morts. Però el cert és que n'hi va haver, de morts. I el que és encara més cert és que els que ocupaven aleshores els principals càrrecs polítics no n'han volgut saber mai res" ha denunciat l'escriptor.

Finalment Alzamora ha dit que van fabricar una llei d'amnistia com "un vestit a mida, i van deixar tot un país (Espanya, amb Catalunya a dins) sumit en el dolor i el desconcert": "Que ara tinguin vuitanta anys no els exonera de res". "Que la petició de responsabilitats hagi d'arribar des de l'Argentina ho diu tot sobre el sistema judicial espanyol. Que l'exministre Martín Villa, que com tots els seus companys de gabinet signava els "enterados" de les execucions, es presenti com un ancià pacífic ho diu tot sobre la presumpta democràcia espanyola. Ni tenen vergonya ni la coneixen" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat