Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 14 de de setembre del 2011 | 19:04
Recull de premsa · Política

J. M. Tresserras: "Cal poder dotar d'expressió política el catalanisme social"

Segons l'exconseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, actualment l'espanyolisme centralista planteja un desafiament al catalanisme que ha d'acceptar "exhibint tota la força que té".

"La franja de gent indiferent i fatigada només s'apuntarà conscientment al catalanisme si el pot identificar com un gran moviment [...] capaç de defensar els interessos col·lectius" ha sentenciat l'autor de l'article.

Tresserras afirma, en un article a l'Ara, que les relacions entre Catalunya i Espanya són "en una cruïlla" i que "cal actuar i organitzar les pròpies forces ara", ja que "ells tenen l'estat, nosaltres la voluntat de la gent" i destaca que "cap dels partits polítics d'adscripció catalanista està en condicions, tot sol, de representar el gruix de les aspiracions i sensibilitats que el catalanisme acull. Junts potser sí; per separat, no".

Tresserras subratlla que hi ha "moltes iniciatives cíviques i socials en marxa", com Òmnium i altres entitats que actuen d'una manera "exemplar", però "el catalanisme ni disposa d'una plataforma política transversal, un espai de coincidència entre el món cívic, social, cultural, sindical...i el dels partits polítics i les institucions". Un espai "impulsat des de la política, d'establiment d'allò mínim compartit, irrenunciable, que estem disposats a defensar, junts, de manera immediata".

L'exconseller creu que el Govern, el Parlament i els partits fan la seva funció, però "no asseguren en un moment de crisi la participació col·lectiva i, per tant, la conversió del malestar social en energia política". Ara, davant la pressió centralitzadora, creu que "cal poder dotar d'expressió política el catalanisme social per aprofitar tota la seva força". Són, diu Tresserras, "els partits polítics del catalanisme, en la mesura de la seva representativitat, els que haurien de fer evident el seu compromís i generositat, impulsant conjuntament l'instrument que ens permeti avançar".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat