Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 21 de de maig del 2015 | 17:20
Recull de premsa

Tresserras: "Diumenge tindrem molts indicis sobre la voluntat d'emancipar-nos que hem pogut acumular com a poble"

"Ens prendrem el pols. Mesurarem la confiança en les pròpies forces. Diumenge tindrem molts indicis sobre la voluntat d'emancipar-nos que hem pogut acumular com a poble."

El comunicòleg Joan Manuel Tresserras ha avançat a un article que "tothom dóna per descomptat que el nou mapa polític està a punt de guanyar nous actors i més complexitat" i que "també això constituirà l'oportunitat d'una expressió més exacta de la pluralitat social i política".

A l'article La pluja que anticipa l'aiguat de setembre Tresserras hi ha explicat que també hi ha un altre moviment, "tan o més poderós, desplegant-se" al voltant del 24M: "El que, entre el nombre creixent d'actors --els nous, els vells, els renovats i els que estan canviant de companyia--, va aplegant voluntats i reconfigurant els grans blocs del nou escenari polític català".

"Diumenge veurem --ha dit-- l'explosió floral de les noves llavors al costat de les velles. I dilluns començarem a muntar els rams i a configurar els blocs. Cap opció política podrà mantenir gaire temps més les ambigüitats en les qüestions fonamentals".

L'autor de l'article ha dit que és "difícil anar a votar, ara, ignorant el sentit del propi vot al setembre" però a ressaltat que "fent-ho, ens pronunciarem també sobre la llibertat, la sobirania i la dignitat del país". "Ens prendrem el pols. Mesurarem la confiança en les pròpies forces. Diumenge tindrem molts indicis sobre la voluntat d'emancipar-nos que hem pogut acumular com a poble. Però també sobre la penetració de la propaganda sistemàtica a favor de la renúncia a un autèntic poder propi; i sobre els efectes de la pressió per donar per bona una dependència construïda sobre la violència i la imposició" ha reblat.

"Diumenge podrem testar la il·lusió per construir una societat nova i assumir la responsabilitat absoluta del propi futur. I també l'abast del suport a les renúncies i a la subordinació dels que se senten hereus del poder de l'estat espanyol i vinculats a un projecte que consideren superior" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat