Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 5 de de juny del 2015 | 19:11
Recull de premsa

Tresserras: "És indispensable que ERC continuï assumint els costos polítics i electorals que li causa per l'esquerra el suport a Mas"

"I és indispensable que ERC faciliti, simultàniament, la confecció de governs municipals de les esquerres radicals més compromeses amb el dret a decidir i amb la construcció d'un estat català, per propiciar que el full de ruta rebi tots els suports".

El professor universitari i comunicòleg, Joan M. Tresserras, s'ha qüestionat sobre el futur immediat del procés: "¿Hi haurà un gir sobiranista dins d'Unió? ¿Acceptaran els grups de l'esquerra més radical el compromís de fer explícita i respectar la posició de cada candidat/a respecte a la independència als ajuntaments i al Parlament?"

A un article al diari ARA, Tresserras hi ha explicat que el ventall sobiranista és "tan obert que entre alguns actors importants hi apareixen símptomes d'incompatibilitat": "La reacció de CiU davant dels resultats de BComú o de la CUP és tan indicativa com la de la mateixa CUP o d'entorns d'ICV, EUA i afins respecte a les polítiques de CiU. No cal anar de bracet al plebiscit, però s'ha de garantir un mínim marc d'acord".

Per aquest motiu, l'autor de l'article ha dit que "és indispensable" que ERC continuï "assumint els costos polítics i electorals que li causa per l'esquerra el suport al govern Mas, per assegurar que la convocatòria electoral es produeixi".

"I és indispensable que ERC faciliti, simultàniament, la confecció de governs municipals de les esquerres radicals més compromeses amb el dret a decidir i amb la construcció d'un estat català, per propiciar que el full de ruta rebi tots els suports que li convenen i que encara li falten" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat