
"La sobirania comença, ben cert, amb la possibilitat de decidir; però només és operativa quan es compta amb la capacitat d'actuar i executar les decisions".
El professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Joan Manuel Tresserras, ha indicat a un article que les eleccions municipals del 24 de maig "han situat en el primer pla el debat social" però algunes formacions que enarboren la bandera de la radicalitat en el terreny social, en el terreny nacional "es limiten a proclamar el dret a decidir".
"De fet, en ser interpel·lats sobre la independència --ha recordat--, tot evitant de pronunciar-s'hi, construeixen un argumentari impecable que reclama decidir --cadascú segons li sembli-- sobre el model sanitari, les condicions laborals o els serveis i equipaments de cada barri. Dret a decidir sobre qualsevol qüestió. Democràcia directa".
"D'acord --ha continuat a l'article Sobirania: plena capacitat d'actuar--. Per servir l'interès general, però, no n'hi ha prou decidint democràticament sobre cada tema, sinó que es tracta de poder fer efectives les decisions".
Finalment l'autor de l'article ha dit que la sobirania "comença, ben cert, amb la possibilitat de decidir; però només és operativa quan es compta amb la capacitat d'actuar i executar les decisions" i ha sentenciat que "per això la radicalitat social a Catalunya, avui, només és creïble si incorpora la radicalitat nacional: l'exigència de tots els instruments i recursos per actuar".