Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 30 de de juny del 2010 | 14:20
Recull de premsa · Política

Bart Maddens: "s il·lús pensar que la configuració actual dels països durarà per sempre"

Barcelona · El mapa polític belga ha canviat substancialment després de les darreres eleccions que han estat marcades per l'independentisme flamenc. Un nou mapa polític que no sorprèn gens al professor de la Universitat belga de

Lovaina, Bart Maddens, que en una entrevista a Deia, assegura que "és il·lús pensar que la configuració actual dels països durarà per sempre".

Maddens creu que la UE hauria de prendre nota d'aquesta nova situació i "afrontar el problema", ja que "si no és Bèlgica serà a Escòcia, Catalunya, el País Basc o en un país de l'Est". Creu que "és una il·lusió pensar que la configuració actual dels països durarà per sempre. s estúpid. Si mires la història veus que la configuració ha canviat constantment i que aquests moviments són un model normal a la història, i que haurà de lidiar amb aquest problema si no és avui serà demà". Maddens també afirma que "les desavantatges que existien al convertir-se en un país petit han desaparegut".

Sobre el mapa polític belga que s'ha obert en aquests moments, Maddens afirma que "els flamencs volen evolucionar i volen més competències mentre que els francòfons i valons temen que això pugui desembocar en un empobriment de la regió". I és que creu que "els francòfons tenen por que una reforma de l'Estat redueixi aquesta solidaritat entre ambdues regions". Maddens assegura que "si hi ha una concessió dels socialistes i accepten una reforma substancial que desemboqui en la transferència de més competències a canvi d'una política governamental més d'esquerres, crec que és possible el compromís entre el PS i l'N-VA. Pot ser a grans trets l'acord. Una reforma de l'Estat que doni més competències a Flandes a canvi d'una política federal més d'esquerres".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat