Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 7 de d'octubre del 2009 | 13:54
Recull de premsa · Política

Carod-Rovira: "Ahir i avui, a Espanya, judeofòbia i catalanofòbia van de bracet"

Barcelona · Josep-Lluís Carod-Rovira sosté, en un article a l'Avui, que la judeofòbia i la catalanofòbia van de bracet a Espanya, i lamenta que Barcelona hagi sortit al mapa antisemita. Segons Carod-Rovira, "més enllà de la petjada jueva en la nostra història nacional, el catalanisme sempre s'ha sentit atret per alguns aspectes de la història del poble jueu:

la consciència i complicitat de grup, la tenacitat a transmetre la identitat als descendents, en qualsevol lloc del món i en contextos difícils i dramàtics, la fascinació per la construcció del propi Estat nacional amb gent vinguda d'arreu, etc
".

El vicepresident del Govern assegura que "l'antisemitisme d'ahir, la judeofòbia d'avui, tenen, de fet, arrels religioses, ahir instal·lades en l'integrisme catòlic, avui també en l'integrisme islàmic. Per això sorprèn, i només s'entén com a resultat de la desinformació i la simplicitat amb què s'adopten certes actituds, que, a més de la ultradreta, siguin, justament, certes esquerres, les bandereres de l'anti-Israel".

Carod-Rovira subratlla que "sempre he defensat i defenso el dret del poble palestí a la construcció del seu propi Estat nacional independent i que Israel ha de retirar-se de Cisjordània. Però també el dret a l'existència de l'Estat d'Israel i a defensar-se dels atacs terroristes". També sosté que "els problemes només seran resolts per la via política, no per les armes. La coexistència pacífica dels dos pobles només arribarà per l'acord i la negociació, no pels atemptats de suïcides o per l'enderrocament de les cases d'aquests".

Per això, creu que "certes actituds i companyies no beneficien gens la solució del conflicte i, menys encara, el dret legítim dels palestins a ser Estat. No deixa de ser sospitós, però, que els únics musulmans objecte de simpatia política siguin, precisament, aquells que tenen un conflicte obert amb Israel. On són les veus de l'esquerra europea davant Txetxènia, davant Darfur, davant el Sàhara i, al seu moment, davant Bòsnia, musulmans tots ells? Encara recordo aquell esotèric bombardegen Sèrbia perquè són d'esquerres, en boca d'un polític d'esquerres". Per això, conclou l'article afirmant que "no té sentit, doncs, castigar i criminalitzar tot un poble i un país, pel simple fet de ser el poble que és i el país que és. I, menys encara, fer-ho de Catalunya estant".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat