Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 4 de de novembre del 2009 | 15:18
Recull de premsa · Política

Joan Herrera: "El tripartit ha estat més ambiciós que tots els governs de CiU en sanitat i finançament"

Barcelona · Joan Herrera, que serà el proper candidat a la Presidència de la Generalitat de Catalunya per ICV, ha afirmat a una entrevista a El triangle que el tripartit, en termes nacionals, "ha estat més ambiciós que tots els governs de CiU tant en sanitat com en model de finançament". En aquest sentit, Herrera ha definit quins han estat els objectius assolits pel partit polític al qual pertany

al si del govern de la Generalitat: "El transvasament del Roine responia a un model d'intervenció desenvolupista del territori i vam frenar-lo a temps oferint la dessalinitzadora del Llobregat com el millor dels antídots [...]; hem garantit que es projecti un enllaç entre els Vallesos [...]; de la mateixa manera, sense nosaltres Bracons s'hauria construit amb un impacte superior".

Pel que fa a l'eix nacional català, Herrera ha definit ICV com un partit que "aposta per un Estat federal plurinacional", i ha desmentit que s'hagi d'escollir entre autonomia o independència: "Seria trampós si es limités a decidir entre autonomia i independència. A hores d'ara defensem que el full de ruta està a desenvolupar l'Estatut, tot i que no renunciem a anar més enllà". Joan Herrera ha assenyalat en aquest sentit que "no se'ns pot demanar allò que no som" i ha opinat també sobre les consultes populars sobiranistes: "Entenem que el dret de decidir és tan seriós que una pregunta d'aquestes característiques s'ha de fer a escala nacional".

Tot i això, el líder d'ICV ha argumentat que "no podem distrure'ns amb les consultes populars" perquè, segons l'entrevistat, hi ha qüestions socials que s'han de prioritzar com "els recents tancaments de Lear a Roquetes o de Montesa Honda a Santa Perpètua de la Mogoda". "La nostra ambició nacional és molt alta" ha continuat Herrera "però depèn del fet de defensar l'Estatut i de garantir la cohesió social d'aquesta Catalunya tan diversa".

Joan Herrera ha afirmat que cal abordar, des del govern, la qüestió de les relacions entre Espanya i Catalunya perquè "sembla que l'economia no tingui a veure amb la política quan l'acció de les empreses influeix en el conjunt de les decisions", i  per això ha afirmat que "cal reivindicar la política amb majúscules i recordar que el dret de decidir s'ha d'exercir també en termes econòmics i socials". Finalment, l'entrevistat ha dit que l'opció política de Joan Carretero no recull la desafecció produïda per la manca de recursos que pateix Catalunya perquè "amb la seva política neoliberal tindríem un país amb més precarietat i uns serveis socials del tot insuficients".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat