Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 18 de de juny del 2009 | 15:50
Recull de premsa · Cultura

Joan Solà: "No crec en fer una política d'acostament a Espanya. s fatal. La subordinació és total"

Barcelona · Joan Solà, Catedràtic de Llengua Catalana i Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, ha subratllat la perillositat que suposa per a la llengua catalana les polítiques d'acostament a l'estat espanyol en una entrevista a la revista El Temps. Preguntat pel seu sentiment vers la supervivència del català, el lingüista ha afirmat que

el seu pessimisme no ha augmentat ni minvat però que "o bé tenim una unió indissoluble entre poder polític i llengu, o això no funciona". "La síntesi entre personalitat política i personalitat lingüística és fonamental" ha dit Solà, i ha volgut remarcar que "com a poble, necessitem solvència política i solvència lingüística. Digueu-ne independència, digueu-ne confederació, això tant fa".

Solà ha dit que "mentre el poble no vulgui plantar cara, tota la resta va de baixa" però que en els articles que ara escriu el lingüista evita "fer sang dels aspectes negatius" perquè no vol "crear desànim": "Crec que el poble català té capacitat de reacció. s un poble que ha demostrat tenir força en molts camps i en situacions adverses i difícils. Ara bé, quan es produirà aquesta reacció? No ho sé. Un dia o altre s'ha de produir, aquesta reacció".

I Joan Solà ha finalitzat de manera rotunda: "Ara, el que no crec és en fer una política d'acostament a Espanya. Això és fatal. La subordinació és total. Espanya no ens acceptarà mai com a iguals. Això ho tinc cada dia més clar".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat