Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 28 de d'octubre del 2010 | 16:15
Notícia · Societat civil

Emotiu i sentit darrer adéu a Joan Solà

Redacció · EuropaPress · Deixebles, familiars, acadèmics, molts estudiants i personalitats de l'àmbit polític, universitari i cultural català com el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, el president del Parlament, Ernest Benach o el president de l'IEC, Salvador Giner, han acomiadat per darrera vegada el lingüista, filòleg i Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2009, Joan Solà. Per primera vegada l'edifici cental de la Universitat de Barcelona ha obert les seves portes per convertir un dels seus espais en capella ardent, en una cerimònia que ha representat el respecte i l'admiració que despertava Solà a l'àmbit acadèmic i a bona part de la societat catalana.

L'acte d'homenatge, que ha començat a dos quarts de quatre d'aquest migdia, ha representat una mostra efusiva de la figura de Joan Solà en el qual el filòleg i lingüista ha estat recordat pel Rector de la Universitat, Dídac Ramírez, qui ha remarcat la "generositat, bondat, valentia, autenticitat i excel·lència" de Solà, i pel professor i deixeble Sebastià Bonet, qui ha destacat l'exigència "absoluta" del mestre. Salvador Giner, President de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) del qual Solà n'éra membre, també ha volgut recordar el lingüista pel seu"immens" llegat al centre d'estudis, al qual es va incorporar el 1999, i ha valorat especialment la seva actitud "crítica" davant la permanent i injusta situació de la llengua catalana, reivindicada a diversos actes públics en els quals Solà denunciava que molts catalans "ens sentim desolats i desemparats pels polítics, que ens han deixat sols".

En aquesta reivindicació s'hi han vist representats centenars d'alumnes i exalumnes de Joan Solà, que han volgut assisstir al seu darrer homenatge al centre universitari. A la cerimònia, un exalumne i nebot del lingüista -també anomenat Joan Solà- ha denunciat, en la seva intervenció, el sentiment d'impotència del professor i dels seus familiars i amics per la situació lingüística del català: "Estem tips. Som molts els que ens sentim desolats i desemparats. Els polítics ens han deixat sols, i per això estem aquí i no a la seu del govern de Catalunya. Les llàgrimes de la família són de tristesa, ràbia i venjança".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat