Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 4 de de novembre del 2011 | 16:39
La fotografia · Societat civil

Emotiu homenatge a Joan Solà: 'Joan Solà, de viva veu'

Deixebles, familiars, acadèmics, molts estudiants i personalitats de l'àmbit polític, universitari i cultural català han volgut homenatjar a l'IEC, aquesta setmana i per darrer cop, el lingüista Joan Solà.

Barcelona · Va ser un referent pel país en la lluita per la defensa de la llengua catalana. Sense ser una figura eminentment mediàtica, més aviat un professor de coneixença pública tardana i molt limitat al terreny de l'ensenyament universitari, Joan Solà va aconseguir posar-se el públic a la butxaca amb les seves darreres aparicions.

És per aquest motiu, per la seva rellevància al món acadèmic i a l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i pel compliment del primer aniversari de la seva mort que el mateix IEC, la Universitat de Lleida, la Universitat de Barcelona i Òmnium Cultural han homenatjat aquesta setmana Joan Solà.

L'acte d'homenatge, titulat 'Joan Solà, de viva veu', ha fet reviure la figura de Solà a través de vídeos, lectures, discursos i fotografies del lingüista. "La millor manera d'honorar la seva memòria per fer-lo present de nou entre nosaltres és amb una tria selectiva de les seves pròpies paraules. Avui volem veure i sentir-lo, de viva veu, per mitjà dels enregistraments", ha explicat Salvador Giner, president de l'IEC.

Amb un discurs punyent, denúncia i empatia i energia irrenunciables, Solà va convèncer alumnes, exalumnes, lectors, periodistes i catalans i catalanes emprenyats amb una història i un present que ha subordinat permanentment una cultura mil·lenària. El seu ja famós discurs al Parlament de Catalunya el 2009 ─en el qual el lingüista va denunciar davant tots els diputats la responsabilitat de la cambra per a fer de Catalunya una nació no subordinada─, va catapultar Solà fins a la màxima popularitat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat