Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 7 de de novembre del 2012 | 17:29
Opinió
Oriol Amorós
Portaveu adjunt del grup parlamentari d'Esquerra

Votar el 25-N serà molt útil

El proper 25 de novembre tenim les eleccions més importants de la nostra història: obrirem el camí per a ser un nou estat d'Europa, garantir la pervivència de la nació catalana i sortir de la crisi.

Hi ha hagut un catalanisme independentista, des dels mateixos inicis del catalanisme, però a la majoria hi hem arribat més recentment, tant per la fallida de les vies reformadores d'Espanya com per la incapacitat d'aquesta d'oferir una sortida a la crisi.
La independència de Catalunya és una necessitat i el resultat del 25N ha de ser útil per posar fil a l'agulla"
El deute públic espanyol, més el deute dels bancs i el de les primeres empreses de l'ÍBEX, fortament vinculades al poder polític central, suma 1,5 bilions, un 150% del PIB estatal. El dèficit es situarà el 2012 en el seu rècord històric i, per tant, el deute de 2013 encara serà molt més difícil d'assumir. La bancarrota o la quitança (amb encara més dràstiques condicions socials) és l'únic futur que ens pot oferir Espanya ara mateix. La independència de Catalunya és una necessitat i el resultat del 25-N ha de ser útil per posar fil a l'agulla.

I, per tant, cal dir-ho clar. No n'hi ha prou amb dir que es vol fer una consulta i ja veurem què passa. Cal explicar el posicionament davant aquesta consulta i el posicionament, si aquesta no es pot fer, favorable a un mandat democràtic del Parlament. I cal garantir que el conjunt dels diputats escollits amb aquest posicionament seran coherents: no sembla gaire fiable tenir un programa per l'Estat propi i, al mateix temps, un 25% dels diputats que l'han de defensar designats per algú, com ara Duran i Lleida, que hi treballa en contra.
El 100% dels diputats i diputades escollits per ERC treballaran per la independència"
L'oferta d'Esquerra Republicana de Catalunya és donar una utilitat del 100% als seus vots per al que és, ara mateix, el primer objectiu del país: la independència.  Perquè el 100% dels seus vots es traduiran en diputats i diputades a totes quatre circumscripcions. I perquè el 100% dels diputats i diputades escollits per ERC treballaran per la independència. Sabem que hi ha independentistes que no aproven tot el què ERC ha fet, com n'hi ha molts que la defensen. Però davant un 25-N tant transcendent, hi ha cap vot més efectiu per a la independència?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Oriol Amorós
Oriol Amorós
Portaveu adjunt del grup parlamentari d'Esquerra
Opinió ·
AENA, ports, comerç i els nostres aturats
Opinió · Política
El cinturó groc garanteix l'èxit del procés
Opinió · Política
El món és millor si
Opinió · Política
Sí i Sí. Farem un nou país per a tothom
Opinió · Política
Catalunya ho està fent molt bé
Opinió ·
Vint-i-cinc raons per ser a la Via Catalana
Opinió ·
El carreró té sortida
Indica publicitat