Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 10 de de setembre del 2013 | 15:35
Opinió
Oriol Amorós
Portaveu adjunt del grup parlamentari d'Esquerra

Vint-i-cinc raons per ser a la Via Catalana

1. Seré a la Via Catalana per dir al món que som una nació i que volem governar-nos amb les mateixes eines amb que ho fan la resta d'Estats europeus. 2. Seré a la Via Catalana perquè vull sortir d'aquesta crisi i la independència em sembla el camí més curt per fer-ho.

3. Seré a la Via Catalana perquè reivindiquem la independència a través d'una consulta. I per això convido a tots aquells partidaris del dret a decidir que hi siguin, perquè estem d'acord en la primera passa a fer i ningú fa més per la consulta que els que som independentistes.

4.
Seré a la Via Catalana perquè la independència és el programa més sensat per defensar l'educació i la sanitat públiques, l'Estat de benestar per a tothom.

5.
Seré a la Via Catalana perquè quan el govern del meu país es reuneixi amb empresaris vull que ho faci amb gent que s'esforça i no amb gent que controla el BOE.

6. Seré a la Via Catalana per viure en un país de mentalitat oberta i progressista, perquè em vull treure del damunt la miopia, la incultura i la involució de l'hegemonia asfixiant de la dreta política espanyola.

7. Seré a la Via Catalana perquè la independència és la forma més raonable i sensata de garantir la pervivència de la nació catalana, vist el fracàs absolut de totes les propostes plurinacionals dins l'Estat espanyol.

8. Seré a la Via Catalana perquè el món és millor si la catalanitat existeix que si no ho fa. El món és millor si té 5000 llengües que si en tingués 50.

9. Seré a la Via Catalana perquè la independència és una proposta d'ús racional dels recursos públics i de posar fi als capricis centralistes que tant cars ens estan sortint.

10. Seré a la Via Catalana perquè la proposta de país que volem fer es basa en la suma i no en la resta. Perquè la catalanitat s'ofereix a tothom qui vé i no implica esborrar cap altra identitat.

11. Seré a la Via Catalana perquè vull ser al món, perquè la veu dels catalans i les catalanes també ha de ser present a la construcció europea i per fer una política internacional més democràtica i justa.

12. Seré a la Via Catalana perquè en l'Europa d'avui no hi ha una altra revolució democràtica més possible que aquesta que és nostra: algú ha de començar a canviar les coses, posar la veu de la ciutadania davant i aquesta vegada podem ser nosaltres.

13. Seré a la Via Catalana perquè fer un nou país més just i lliure és, també, la nostra manera de contribuir a fer un món més just i lliure.

14. Seré a la Via Catalana perquè oferirem un gran missatge de solidesa i determinació al món: tothom ha de saber que no renunciem a la llibertat i estem determinats a seguir fins al final.

15. Seré a la Via Catalana perquè serà una nova mostra de qualitat cívica i de sentit de comunitat. Com va ser fa un any la gran manifestació de 2 milions de persones i 0 incidents.

16. Seré a la Via Catalana perquè aquest procés l'empeny la gent i la gent ha dit i dirà que vol fer passes endavant.

17. Seré a la Via Catalana perquè a les democràcies occidentals els convé que el ritme i la direcció de les transformacions socials els dirigeixi la gent, els cal una revolució democràtica per tornar a posar la política al servei de la gent.

18. Seré a la Via Catalana perquè els 30.000 voluntaris que l'estan fent possible, els 500.000 catalans que s'hi impliquen amb un esforç logístic i personal important més les desenes de milers que s'hi sumaran a darrera hora s'ho mereixen.

19. Seré a la Via Catalana perquè em vé molt de gust i em fa feliç donar la mà a la gent trempada que no es dona importància especulant si hi van o no hi van.

20. Seré a la Via Catalana perquè 300 anys de resistència són molts, masses, volem deixar de resistir i dedicar-nos, només, a construir.

21. Seré a la Via Catalana perquè el Principat obri camí i, així que una majoria ho vulgui, les Illes Balears, la Catalunya Nord, la Franja i el País Valencià s'hi puguin sumar.

22. Seré a la Via Catalana per tenir la oportunitat d'equivocar-nos i d'encertar-la, per ser responsables del nostre destí i poder canviar qui no l'encerti.

23. Seré a la Via Catalana perquè fa ràbia i fa vergonya que el Govern espanyol prohibeixi el tram del Sènia en avall, perquè unir el Principat i el País Valencià "puede alterar el orden público".

24. Seré a la Via Catalana perquè mai hi havíem estat tant a prop. Ara podem i ara ho hem de fer. Mai em perdonaria no haver-ho intentat tot per aconseguir-ho.

25. Seré a la Via Catalana perquè viure amb il·lusió és la millor manera de viure. I perquè enmig d'un món desencisat, hi ha una gent a qui brillen els ulls: La gent que serà a la #ViaCatalana.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Oriol Amorós
Oriol Amorós
Portaveu adjunt del grup parlamentari d'Esquerra
Opinió ·
AENA, ports, comerç i els nostres aturats
Opinió · Política
El cinturó groc garanteix l'èxit del procés
Opinió · Política
El món és millor si
Opinió · Política
Sí i Sí. Farem un nou país per a tothom
Opinió · Política
Catalunya ho està fent molt bé
Opinió ·
El carreró té sortida
Opinió · Política
Països Catalans, com?
Indica publicitat