Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 12 de de juny del 2013 | 16:13
Opinió · Política
Jordi Xuclà
Diputat al Congrés per Girona

Governar per construir un futur de llibertat

El president de la Generalitat ha presentat el Pla de Govern per la legislatura 2012-2016. Seria absolutament estúpid que es quedés instal·lat en el debat polític català un fals binomi entre governar o fer la consulta per exercir el dret a decidir.

L'exercici de la consulta forma part del programa de govern però només des de l'estabilitat del govern del dia a dia es pot construir un futur de llibertat.

Aquesta és una legislatura que molts volem que sigui excepcional però fins i tot en els moments més importants de la història no es pot deixar de governar el dia a dia. I ara més que mai les decisions del dia a dia són importants perquè en un context de crisi econòmica unes bones o unes males decisions poden condicionar el ritme de la recuperació econòmica.

Les agendes corren en paral·lel i una gran majoria del Parlament de Catalunya sosté l'opció del govern de celebrar una consulta d'autodeterminació. Que es pugui celebrar o no dependrà dels passos a donar en els propers mesos i de la resposta democràtica o esclafadora que doni el Govern central. Fem les coses per la via dels mecanismes constitucionals i segons es contempla en el l'acord d'investidura i governabilitat CiU-ERC: primer demanem la celebració d'un referèndum al Govern espanyol i autoritzat pel Congrés dels Diputats. Continuem amb la tramitació de la Llei catalana de Consultes. Tot amb les màximes garanties jurídiques. Esperem la reacció.
És molt important que aquest sigui un procés per sumar voluntats i no pas per perdre voluntats pel camí"
D'aquí a un temps sabrem si hi ha paret o camí democràtic per córrer. I tots els ciutadans de Catalunya arribaran a les seves respectives conclusions a la vista del que ens podem trobar. És molt important que aquest sigui un procés per sumar voluntats i no pas per perdre voluntats pel camí. Farem una legislatura excepcional, haurem canviat les coordenades de la política catalana donant per tancat trenta anys d'autonomisme, es consolidaran els plantejaments sobiranistes, veurem la reacció del Govern espanyol i tal com van les coses aquesta és la millor màquina de convèncer més i més ciutadans d'una Catalunya lliure i sobirana.

No és poca l'acceleració de sis mesos després de 32 anys d'autonomisme i gradualisme. Donem una legislatura completa per sortir de la crisi i per madurar el procés. Al final de la desena legislatura del Parlament de Catalunya, alguns hauran sacrificat molt en el pla personal o partidari a favor d'un tomb de dimensions històriques.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Jordi Xuclà
Jordi Xuclà
Diputat al Congrés per Girona
Opinió ·
Ha arribat el dia
Opinió · Política
El mirall escocès
Opinió ·
Any electoral, any de canvis en l'espai polític
Opinió ·
Decidir per nosaltres mateixos
Opinió ·
Depèn de nosaltres mateixos
Opinió · Política
Pla de xoc fora de temps
Opinió ·
Fa 10 anys que Zapatero va guanyar i ningú no ho recorda
Indica publicitat