Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 4 de d'octubre del 2011 | 16:25
Opinió · Política
Jordi Turull
Diputat de CiU al Parlament de Catalunya

Aval al full de ruta

Després d'una setmana de treball frenètic al Parlament de Catalunya, arribem a la conclusió que el debat de política general ha acabat avalant el full de ruta del President Mas. Demostrem que volem ser ajudats i aquesta és l'evidència més clara: totes les propostes de CiU han estat aprovades.

A més a més, darrere de les gairebé 500 votacions hi ha una evidència de mà estesa amb tots els grups parlamentaris de la cambra, i per això no ha d'estranyar que CiU només hagi perdut 38 votacions. Hem superat amb nota el debat que marca les línies d'actuació del Govern d'aquest any, aprovant un 90% de les votacions, deixant la política de vol gallinaci de banda i fent un esforç amb l'objectiu d'aixecar el país. Enlairar Catalunya no passa només per CiU, passa també per la resta de forces però assumint la seva part de responsabilitat per poder treure entre tots el carro del fangar.


De la mà del PSC, ERC, el PP i ICV hem arribat a un acord per reprendre els treballs per seguir avançant cap a una nova llei electoral de Catalunya

Diran que hem perdut algunes propostes de resolució, sí. Ho admetem amb el cap ben alt. N'hi ha 27 que les hem rebutjat perquè instaven el Govern a fer inversions que suposaven una despesa inassumible amb unes finances públiques al llindar del precipici. És moment de prioritzar, no podem fer la bola de neu més i més grossa. No obstant això, si desgranem el gra de la palla ens adonem que hi ha vida i consens més enllà de les proclames incendiàries d'alguns que només busquen el cop de titular o la seva notorietat mediàtica. De les 83 propostes acordades amb altres partits, 43 han estat amb ERC, 14 amb el PSC i PP i 2 amb PSC i ICV a la vegada.De la mà del PSC, ERC, el PP i ICV hem arribat a un acord per reprendre els treballs per seguir avançant cap a una nova llei electoral de Catalunya. Unànimement, també hi ha un suport més que explícit per a la construcció del corredor ferroviari. Amb ERC i ICV refermem el nostre compromís conjunt amb el Pacte Fiscal basat en el concert econòmic per acabar així amb l'espoli fiscal que ofega econòmicament i socialment el nostre país. També amb el PP hem aprovat una resolució que proposa mesures per tirar endavant noves polítiques d'ocupació i crear així llocs de treball.Les mesures de contenció no es fan per caprici, ni per ideologia; sinó perquè tot té un sentit, sortir de la crisi i preparar el país per una nova etapa

Hem constatat que en els grans temes de país som capaços d'arribar a acords. Tanmateix, des del Govern i des de CiU ens hem mantingut ferms en la defensa de polítiques d'austeritat, oposant-nos a moltes votacions tot i saber el risc de perdre-les. L'austeritat és imprescindible, i molt més després de saber que el Govern haurà de pagar 6 milions d'euros al dia en concepte d'interessos als bancs pels crèdits heretats. Les mesures de contenció no es fan per caprici, ni per ideologia; sinó perquè tot té un sentit, sortir de la crisi i preparar el país per una nova etapa.En conclusió, existeix una clara voluntat de mà estesa i el reflex més clar és el debat de política general. Aquesta tendència i voluntat de mà estesa no és  conjuntural, sinó estructural. Estem davant d'un Govern seriós, rigorós i amb coratge; que no amaga la realitat, ni la defuig. Ho afronta per responsabilitat, donant confiança i esperança a la gent i al país. Un país que necessita sumar, arribar a grans consensos com va deixar ben clar el President Mas en el seu discurs del debat de política general.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Jordi Turull
Jordi Turull
Diputat de CiU al Parlament de Catalunya
Opinió ·
Credibilitat versus incredulitat
Opinió · Política
Trampes al solitari
Opinió · Política
Apagar el foc amb benzina
Opinió · Política
Plou sobre mullat
Opinió · Política
Un any de canvis
Opinió · Política
CiU vs Recentralització
Opinió · Política
Passos ferms i endavant
Indica publicitat