Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 2 de de març del 2016 | 10:10
Opinió · Política catalana
Jordi Porta

El moment actual i la necessària unitat

Cal insistir-hi? En uns moments tan importants com el que estem vivint al nostre país, ens cal reafirmar-nos col.lectivament:

- Ens cal ara la unitat clara i explicita de tots els que estem a favor del sobiranisme polític i el dret a l'autodeterminació com a aspiració

democràtica. I això independentment del programa polític concret que segons el binomi dreta-esquerra s'haurà de posar en marxa després.

- Ens cal que els polítics catalans vagin explicant a la ciutadania els passos concrets que s'aniran prenent durant els propers divuit mesos per tal que progressivament la ciutadania estigui al corrent dels mitjans estratègics que es procuraran posar en marxa per aconseguir els resultats esperats.

- Ens cal mantenir la unitat i l'augment de la ciutadania catalana que vol un país lliure i independent a base d'explicar les respostes que el govern català, i la representació parlamentària majoritària, anirà prenent davant de les previsibles mesures en contra que procuraran activar la majoria parlamentària de l'estat espanyol.

- Ens cal alimentar l'esperança de la ciutadania catalana que s'ha mobilitzat i que s'ha d'alimentar a partir d'una consciència clara dels passos irreversibles que el parlamenti i el govern català te previstos de fer davant de les dificultats que lògicament posaran em marxa els poders espanyols.

- Ens cal explicar a Europa i al mon sencer el nostre objectiu democràtic sense esperar, però, que el nostre problema polític ens el puguin resoldre. No obstant i això ens cal fer conèixer el nostre objectiu i insistir en que la nostra aspiració és democràtica i té una trajectòria molt llarga només aturada històricament per la violència.

- Ens cal defensar i explicar que la llei vigent, la Constitució del 78 i altres disposicions posteriors, són la conseqüència d'un moment històric on les condicions de llibertat democràtica no varen ser precisament exemplars com per no poder-les posar en qüestió justament a partir de l'expressió de la voluntat democràtica de la ciutadania catalana.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Jordi Porta
Jordi Porta
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política catalana
Les maniobres per desviar l'atenció pública
Opinió · Política catalana
Del carrer a les nostres institucions
Opinió · Política catalana
Els poders públics i la societat civil
Opinió · Política
Democràcia i respecte a la Constitució
Opinió · Política
Probable nou estil polític repressiu
Opinió · Política catalana
Endavant i mantinguem la dignitat
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Crònica · Política catalana
Un cordó sanitari a la incongruència i la indefinició: PSC
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Notícia · Política catalana
El president Puigdemont demana poder-se explicar al Senat
Opinió · Política catalana
Més que el COM, el PER QUÈ.
Indica publicitat