Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 25 de de setembre del 2013 | 17:37
Opinió
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament i Primera Tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tortosa

La por no aturarà un poble

Catalunya comença el nou curs polític aquesta setmana amb la celebració al Parlament del Debat de Política General. La discussió al voltant de la celebració de la consulta pel dret a decidir marcarà, com és lògic, l'agenda política i social dels propers mesos.

Estem davant d'un moment decisiu per al nostre país, amb un mandat molt clar del Parlament, que recull el sentir de la ciutadania expressat en les eleccions de fa menys d'un any i amb la nova demostració de força exhibida al carrer durant la passada Diada Nacional.

Es bo recordar en aquests moments l'enorme suport social i polític que hi ha al darrera del dret a decidir del poble català. És bo recordar-ho, sobretot, perquè el que estem veient i escoltant els últims dies només és l'avantsala del que ens caurà al damunt. La inicial falsa indiferència del Govern de l'Estat davant el procés iniciat a Catalunya, ha estat rellevada per una indissimulada campanya diplomàtica al més alt nivell destinada a posar la por al cos a les catalanes i als catalans, amb arguments que s'escapen de tota lògica i que festegen amb el surrealisme. I l'Estat no està sol en aquesta campanya intimidatòria.

Ara són els expresidents espanyols els que li estan fent la feina bruta al president Rajoy. PP i PSOE van llençats contra les aspiracions nacionals de Catalunya, i al seu costat hi ha tota una legió de personatges, del món intel·lectual en particular, que malgrat procedir de llocs ideològics tan dispars com l'ultradreta o l'esquerra més ortodoxa, se senten la mar de còmodes en aquesta croada contra el dret d'un poble a decidir lliurement el seu futur.
L'únic que els demanem és joc net i deixar de banda les mentides. És el que ha fet David Cameron respecte d'Escòcia. Però és clar, el Regne Unit no és Espanya"
Per tant, que ningú s'espanti perquè les intimidacions i la voluntat de crear tremolor de cames continuaran, vinguin de fora o de dins de casa nostra. I davant les mentides, toca mantenir la serenor, no perdre la calma, respondre amb seny i continuar endavant amb un procés que ja no té aturador. Ens assisteix la raó, que ningú no en tingui cap dubte. No hi ha cap precedent perquè haguem d'assumir com una veritat absoluta que Catalunya quedaria fora d'Europa un cop assolida la independència. A qui li pot interessar que una de les regions europees amb major potència econòmica quedi aïllada de la resta?

A la Unió Europea segur que no. Però és que a Espanya tampoc. No oblidem que el 70 per cent del què exporta l'Estat cap a la resta del continent passa pel Corredor del Mediterrani, és a dir, per Catalunya. D'arguments insòlits en sentirem molts més, per això hem d'estar preparats per respondre amb rigor, que és el que s'espera d'un país madur i democràtic com el nostre.

De tota manera, el millor de tot plegat és que l'Estat, després de negar la major durant l'últim any, finalment s'ha adonat que el més intel·ligent és admetre la realitat i començar a fer campanya. L'únic que els demanem és joc net i deixar de banda la guerra bruta i les mentides. És el que ha fet el premier britànic, David Cameron, respecte el procés d'Escòcia. Però és clar, el Regne Unit no és Espanya. Segurament per això hem passat de les olimpíades de Londres a les de Tokio.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Meritxell Roigé i Pedrola
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament i Primera Tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tortosa
Opinió · Territori
Per Catalunya, salvem lo Delta
Opinió ·
Els ajuntaments estem preparats
Opinió · Política
24 de maig, fent camí cap a un nou país
Opinió ·
L'Ebre en un nou Estat
Opinió · Política
Construir un nou Estat
Opinió · Pla de lleida
L'hora de la unitat
Opinió · Política
Castor, un altre exemple #marcaEspanya
Indica publicitat