Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 de de gener del 2015 | 17:43
Opinió
David Basora
Economista

"Com us trobaré a faltar, colla de freaks"

El dimecres 14 de gener, el president de Catalunya, Artur Mas, i el cap de l'oposició, Oriol Junqueras, assolien un acord pel qual el proper mes setembre el país serà convocat a les urnes per a decidir el seu estatus polític. Un pacte que va rebre el suport explícit de les grans organitzacions favorables al procés català: l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), representades per Carme Forcadell, Muriel Casals i Josep Maria Vila d'Abadal, respectivament.

La desconeixença dels detalls de l'acord no em permet realitzar-ne una anàlisi micro, tot i això, sempre he preferit la macro.

En la darrera V de l'11 de setembre, finalitzada, vaig decidir retornar sol a peu per la Diagonal, des de plaça de les Glòries fins a Passeig de Gràcia. Sempre recordaré aquell recorregut, l'ambient, les cares, les fotografies col·lectives en les que et proposaven que t'hi afegissis sense pertànyer a aquell grup... tot.

Però el que més recordaré és que ningú no podia haver dit que, poca estona abans, allà hi havien hagut dos milions de persones. Ni un sol paper a terra, cap desperfecte, cap cosa fora de lloc, com si res no hagués passat. Els únics papers, els que restaven al voltant de papereres atapeïdes. Li ho explicava a un amic que no hi va participar i no em creia, però era així. Quin poble!!! De ben segur que calia el propòsit, però acomplert, emocionant.

Un conegut que té el cor a València m'enviava l'esplèndid sketch del Polònia "David, no te'n vagis". A l'escena final, ell, el David, davant l'Artur, l'Oriol i el Joan, tanca amb un: "Com us trobaré a faltar, colla de freaks".

Dons això, i jo també, i a tu també. I a la Dolors, i a la Marina, que hi haguessin pogut estar, i els que hi podrien estar, com el Miquel, i fins i tot nous personatges, l'Eva per exemple, com m'agradaria.

Serà aquesta la destinació com a país a la que ens durà l'acord? Si és cert que tot poble té els dirigents que es mereix, els nostres han de ser de primera, com els de Polònia. Jo hi confio.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de David Basora
Indica publicitat