Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 13 de d'abril del 2015 | 18:05
Opinió
David Basora
Economista

Viure en el SÍ

Esclata la primavera. I esclata el període electoral més emocionant dels darrers 30 anys. Èpiques seran les eleccions anunciades per al 27 de setembre i com a avantsala, les municipals del proper 24 de maig.

Les segones no determinaran el resultat de les primeres però poden ajudar-les a configurar-lo, perquè seguim parlant de moral i d'ètica.

Quan tot va bé, sempre és un SÍ. En realitat és el SÍ és el que fa que les coses vagin bé. I aniran com aniran però una certa alegria mai hi faltarà, que farà que tot sigui vist amb més claredat, perquè vivim per al SÍ.

La comprensió de la importància del SÍ la vaig interpretar fa ben poc --setmanes-- gràcies a l'actriu i pallassa Pepa Plana que, en el primer debat organitzat pel Diari Ara de Ciència+Art, reivindicava amb tota la raó del món i amb alegria la importància del SÍ. Perquè quan preguntes, la majoria de preguntes, esperen un SÍ. El SÍ és som-hi, el SÍ és endavant, el SÍ és il·lusió, el SÍ és esperança, el SÍ és futur, el SÍ són moltes coses, el SÍ ho és tot. Deia, "preguntes a un nen, ¿fem això? SÍ!!!!"
Perquè el nostre SÍ és el SÍ a moltes coses, a un estat més just, a un poble lliure, a un societat més solidària"
Fou la no concreció del SÍ, el que va dur aquest passat hivern –no desil·lusió– disgust. Perquè havíem fet totes les preguntes, amb precisió, dignitat i alegria, i amb prudència, sabent que no calia corre més del que calia, i esperàvem un SÍ. Costa de recuperar el disgust, però un poble que ha fent tant, s'aixecarà i encara amb més força. El disgust fou tan gran com de gran era l'esperança posada en el SÍ. No hi fa res, si era tan gran l'esperança, que és la nostra moral, serà senzill tornar a la força del SÍ, que és la nostra ètica. Som-hi!!!

Perquè el nostre SÍ és el SÍ a moltes coses, a un estat més just, a un poble lliure, a un societat més solidària, a una nació més digna, a un país millor, i totes són una, perquè és un SÍ a la felicitat. La mateixa que comporta quan la resposta és SÍ. Sempre hi ha qui no ho compartirà per desconeixença o equivocació però ningú pot negar que el nostre SÍ presideix tot l'anterior.

Felicitat és la que ha inundat les més grans manifestacions col·lectives que Europa ha viscut mai i que el poble català ha fet tres vegades, quatre comptant el 9N. Quin poble!!! I espera la propera, que permetrà no només manifestar el que som i el què volem sinó com volem ser –dit estava que el procés en comptes d'afeblir-se ha madurat. I triomfarà, perquè és un poble que vol viure en el SÍ, on la primavera esclata.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat