Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 13 de d'abril del 2011 | 17:30
Notícia · Societat civil

Solidaritat accepta modificar la Llei d'Independència a canvi que CiU accepti la seva tramitació

La coalició renuncia a fixar la independència a aquesta legislatura, tal com s'incloïa al redactat inicial, per tal que CiU voti en contra de les esmenes a la totalitat presentades pel 'tripartit' PSC-PP-C's. Si la federació s'absté, tal com té previst, la Llei no es tramitarà.

Després de dos dies en què els diputats de Solidaritat Catalana han passat la nit al ras al Parc de la Ciutadella, participant a una iniciativa que pretén forçar a CiU a que permeti la tramitació de la Llei de la Independència, ha arribat el dia. I sembla que la iniciativa, que només han pogut dur a terme Uriel Bertran, Alfons López Tena i Toni Strubell, ja que la policia ha desallotjat els dos dies a la resta de participants, ho té difícil per assolir el seu objectiu. Des de Convergència s'ha assegurat que s'abstindran davant les esmenes a la totalitat de la Llei que han presentat PSC, PP i C's, fet que desembocaria en la no acceptació a tràmit de la llei.

És per això que des de Solidaritat, en resposta a la manifestació de Mas a la sessió parlamentària d'avui, declarant que manté com a objectiu el dret a decidir sense límits i que CiU no és partidària de declarar la independència de Catalunya en aquesta legislatura, s'han compromès a "votar favorablement la supressió de la Disposició Transitòria de la proposició de llei de declaració d'independència de Catalunya, que estableix que la declaració d'independència es farà en la present legislatura, renunciant a cap compromís temporal establert legalment".

En aquest sentit, i un cop acceptada aquesta renuncia, la coalició espera que CiU voti en contra les esmenes a la totalitat, un fet que permetria la tramitació de la Llei.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat