Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 14 de de juny del 2011 | 17:17
Notícia · Societat civil

L'estelada arriba al parlament britànic

Un centenar de catalans participen a Londres en un acte d'agraïment als diputats britànics que van donar suport a una moció a favor del dret de Catalunya a decidir el seu futur.

D'esquerra a dreta, Agustí Soler, organitzador de la campanya; Hywel Williams, impulsor de la moció, Jaume Manel Onorich, exalcalde de Lleida, i el diputat de SI, Toni Strubell

ACN · Aquest dilluns, un centenar de catalans han viatjat fins a Londres per participar en un acte d'agraïment als 14 diputats britànics que el juliol del 2010 van signar una moció de suport al dret de Catalunya a decidir el seu futur i en contra de la sentència de l'Estatut del Tribunal Constitucional. "Estem amb els catalans i els catalans estan amb nosaltres", ha defensat el diputat del Plaid Cymru, Hywell Williams, impulsor de la moció. Durant l'acte, la comitiva catalana ha donat una estelada als parlamentaris i els ha entregat les més de 12.000 signatures que s'han recollit fins ara en agraïment al text.

El membre de la comissió organitzadora de la campanya, Agustí Soler, ha explicat que el viatge a Londres era la "primera etapa" d'un procés de suport a la moció de Williams, mentre que el següent pas serà que aquest agraïment es porti al Parlament de Catalunya.

"És d'agrair que un parlament que no és el nostre hagi acceptat una moció d'aquesta magnitud, d'aquesta importància, sobre aquest tema", ha explicat el diputat de Solidaritat, Toni Strubell, que també ha assistit a l'acte a Londres. "Estem en una mateixa nau, la de la recuperació de la plenitud nacional. Tot el que sigui mostrar solidaritat entre nosaltres és molt important", ha afegit. Strubell ha explicat que era vital la presència dels catalans a Londres per "donar agraïment" i per "convidar" els diputats britànics "a venir al nostre parlament per contribuir al debat sobre la llibertat de les nacions dins d'Europa". "El parlament de Catalunya ha d'estar a l'alçada de les circumstàncies, rebre aquests diputats i donar-los les gràcies", ha remarcat Strubell.

Escòcia i Gal·les
La moció de Hywel Williams va comptar amb el suport de tots els diputats nacionalistes gal·lesos i escocesos, però també de la única diputada dels Verds, Caroline Lucas, i d'un diputat nord-irlandès, i diputats laboristes i liberal demòcrates anglesos. En l'acte d'aquest dilluns a Londres, el parlamentari de l'SNP, Pete Wishart, ha bromejat que Catalunya i Escòcia estan "fent una competició per veure qui aconsegueix abans la independència".

"Em sembla que us guanyarem", ha ironitzat Wishart, que ha recordat els bons resultats de l'SNP a les darreres eleccions escoceses, on va aconseguir la majoria absoluta. Wishart ha demanat que es respecti el dret de les nacions sense estat "a determinar el seu futur" i ha alertat contra els "entrebancs" que tant "Londres com Madrid" intentaran posar en la celebració d'una consulta.

L'acte també ha comptat amb la participació de l'exalcalde de Lleida, Jaume Manel Oronich. "Ara ens sentim menys sols que fa uns dies", ha remarcat Oronich, que ha donat les gràcies a tots els diputats del parlament de Westminster que han donat suport al dret de Catalunya de decidir el seu futur. Oronich ha explicat que els diputats han entès "la lluita" dels catalans i els problemes econòmics que pateix el país. "Els he explicat que ens roben 22.000 milions d'euros cada any i s'han quedat esparverats", ha dit Oronich.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat