Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 18 de de març del 2015 | 17:50
Crònica · Seguretat

Reflexió després de la 'pixerada' a l'estelada

La 'pixerada' d'un energumen dels cossos i forces de seguretat de l'Estat a una estelada, així com altres accions d'aquests darrers mesos, ha provocat que des del CEEC volguem fer una sèrie d'observacions.

Reproduïm del CEEC · Observacions de molts sectors acomplexats o contraris al model policial català. I la primera pregunta que ens fem des del CEEC és: ¿les mobilitzacions que s'han produït en els darrers anys a Catalunya en perfecte ordre democràtic i sense ni una sola alteració de l'ordre públic haurien sigut possibles sense l'existència, el desplegament i l'actuació responsable i cívica de la Policia de Catalunya?

¿Què hauria pogut passar durant aquestes manifestacions si aquesta policia no existís i fos la Guàrdia Civil i la Policia Nacional --dirigides per un personatge nefast com l'actual delegada del govern, María de los Llanos de Luna, i un ministre de l'Interior com Jorge Fernández Díaz-- els cossos que actuéssin?

Aquesta reflexió se l'haurien de fer les forces polítiques que duen a terme la transició nacional i haurien de fer respectar més la nostra policia, tot i exigint que la confiança que es mereixen se la guanyin dia a dia i, si cometen algun error, que aquest sigui sancionat amb contundència.

Però no podem continuar d'aquesta manera, en la qual el moviment independentista sempre jutja la nostra policia i no és capaç de reivindicar les seves pròpies competències i preguntar-se què hi fan a Catalunya milers i milers de policies i de guàrdies civils estatals, entre els quals s'hi troba algun energúmen que se'n fot de les nostres ensenyes, llengua i bandera.

El fet que un membre dels cossos i forces de seguretat de l'Estat es pixi a una estelada vol dir moltes coses, i implica una tolerància per part dels comendaments d'aquestes forces cap als seus subordinats i una manca de formació sobre la realitat de Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat