Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 16 de de juny del 2014 | 19:41
Recull de premsa

Riera: "Anar pel món amb una tricolor espanyola i una estelada és tota una 'contradictio in terminis'"

"Celebro que els espanyols progressistes demanin la república i que exigeixin poder fer un referèndum. El mateix que esperem que ens donin a les legítimes aspiracions que tenim els catalans de poder decidir el nostre futur."

El periodista Miquel Riera ha indicat a un article que aquests últims dies d'efervescència republicana a les Espanyes "alguns catalans no han dubtat a exhibir-se amb la bandera espanyola republicana en una mà i una estelada en l'altra, en una representació que podríem definir com un oxímoron".

"Per aquells que no ho recordin, l'oxímoron és una figura retòrica que consisteix en la presentació consecutiva de paraules que tenen significats que s'exclouen mútuament, segons la Viquipèdia. [...] Doncs això. Anar pel món amb una tricolor espanyola i una estelada és tota una contradictio in terminis, que és el que, en llatí, vol dir exactament la paraula oxímoron" ha argumentat Riera.

L'autor del'article ha explicat que aquest fet és una contradicció "total en la qual, alguns catalans, seduïts per algunes esquerres il·luses espanyoles, no han dubtat a caure": "El que més s'assembla a un espanyol de dretes és un espanyol d'esquerres", va dir Josep Pla [...]. Cert, la República va donar a catalans i espanyols unes fites de llibertat mai vistes fins llavors, però tampoc –com ha passat amb el règim democràtic actual– fou el marc perquè Catalunya pogués assolir la seva plenitud com a país".

Sobre això, Riera ha conclòs: "Celebro que els espanyols progressistes demanin la república i que exigeixin poder fer un referèndum per decidir-ho. Tenen tot el meu suport. El mateix que esperem que ens donin a les legítimes aspiracions que tenim els catalans de poder decidir el nostre futur en una consulta. No sé per què, però, crec que no hi haurà un quid pro quo. De fet, les veus que s'han alçat fins ara des d'Espanya a favor nostre han estat ben poques".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat