Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 29 de d'abril del 2010 | 15:10
Notícia · Política

PSC, CiU, ERC i ICV signen la ILP per veure TV3 al País Valencià, que suma ja 500.000 signatures

Barcelona · ACN · El portaveu del PSC, Miquel Iceta, el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, la portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, i la portaveu parlamentària d'ICV, Dolors Camats, han signat aquest dijous conjuntament la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) 'Televisió sense Fronteres' per a la legalització de les emissions de TV3 al País Valencià, arribant així a les 500.000 firmes necessàries per tirar-la endavant.

Eliseu Climent, president d'Acció Cultural del País Valencià, ha dit que la signatura d'avui és "simbòlica" i serveix per celebrar que s'ha arribat a les 500.000 signatures i per dir a la gent que "no s'ha acabat", ja que ara en calen 50.000 més per cobrir el 10% que se'n sol descartar a Madrid. Climent ha afegit que la signatura s'ha fet pensant en el "compromís dels partits catalans" que a Madrid són "fonamentals" ja que les entitats "han complert", però ara falta que els partits -que són qui finalment decideixen- "també compleixin".

La presidenta d'Òmnium Cultural Muriel Casals, ha afegit que amb aquesta iniciativa s'està "reclamant" que les institucions espanyoles compleixin els pactes internacionals que han signat. Casals ha afegit que les institucions i els ciutadans estan dient que no volen ser "una taca en el mapa del món en l'incompliment del respecte a les llengües".

Miquel Iceta ha assegurat que "comparteixen amb altres pobles" la mateixa llengua i cultura i una "voluntat d'avançar plegats", i això vol dir que "han de compartir també les expressions dels mitjans de comunicació públics".

Al seu torn, Felip Puig ha assegurat que aquest és un moment important perquè demostra que "des de diferents compromisos polítics", són capaços de "defensar conjuntament aspectes importants", no tan sols pel català i la televisió pública, sinó també per la llibertat, la comunicació en un aspecte ampli i la contribució al caràcter plurinacional de l'Estat espanyol.

Anna Simó ha afegit que és important "superar els errors de la transició i mirar cap a Europa" ja que és l'únic marc que ens empara en aquesta directiva. Finalment, Dolors Camats, portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, ha afirmat que "hi ha fronteres com aquesta que no tenen cap mena de sentit".

Abans del pròxim 24 de juny, dia en què s'acaba el termini, s'hauran de portar a Madrid les signatures recollides. Després hi ha 15 dies per fer el recompte i mig any perquè entri al Congrés dels diputats i es comenci el procediment legislatiu d'aquesta llei.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat