Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 18 de de febrer del 2013 | 18:20
Recull de premsa

Culla: "Sánchez-Camacho demana a Mas que s'ocupi de problemes reals. Allò que preocupa al PP és restituir els toros"

"Puntualitzem: mentre crema Roma (o és Gènova?), es força el calendari legislatiu i el marc legal per a reintroduir a corre-cuita els toros a Catalunya contra el vot democràtic del Parlament".

Joan B. Culla ha disparat a un article en contra del govern espanyol en la seva precipitada acceptació a tràmit de la ILP sobre els braus: "El novembre passat, en un míting, Mariano Rajoy va comminar Artur Mas a, oblidant consultes sobiranistes i Estats propis, treure els catalans de la crisi i buscar feina per als joves. Ell ja ho ha fet: treball de picadors, de mosso de cavalls i de mosso d'estocs".

A l'article Allò que de veritat preocupa l'historiador i professor universitari ha recordat que durant l'última campanya electoral catalana els oradors del Partit Popular "van retreure sistemàticament a Artur Mas que donés prioritat als seus deliris independentistes", i el van acusar de "cultivar el separatisme i les polítiques identitàries" dient que "no es paguen factures agitant banderes".

"Doncs bé, en perfecta coherència amb aquestes afirmacions ─ha argumentat─, el passat dimarts la majoria absoluta del PP al Congrés dels Diputats va aprovar amb entusiasme l'admissió a tràmit de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP), que propugna la declaració de les curses de braus com bé d'Interès Cultural i, per tant, [...] la derogació automàtica de la llei catalana que prohibia aquestes festes".

Culla ha ironitzat: "¿Espanyolisme, diu vostè? ¿Reimposició totèmica del bou i de la festa nacional a Catalunya davant de l'envit sobiranista? No, home, no, de cap manera. Abans que res, es tracta de sensibilitat davant les 590.000 signatures recollides". L'autor de l'article ha continuat ironitzant dient que l'assumpte dels desnonaments no suscita en la societat "cap emoció, cap debat, només algun suïcidi aquí i allà", una iniciativa que "amb prou feines hi donaven suport 1,4 milions de ciutadans (cap d'ells votant del PP, o això cal esperar) i que abandera aquesta insolent esquerrana de nom Ada Colau".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat