Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 28 de d'octubre del 2009 | 15:15
Notícia · Política

El sector sobiranista d'Iniciativa actualitza la visió nacionalista del partit

Barcelona · Les consultes sobiranistes dels municipis catalans han obligat els partits polítics a decantar-se cap a una de les respostes possibles: sí, no o l'abstenció. Un partit polític com ICV, lluny moltes vegades de mostrar les seves sensibilitats nacionals, s'ha vist arrossegat darrerament pel seu sector sobiranista, que sembla treure el cap precipitat per les darreres consultes.

Amb l'objectiu que la formació ecosocialista assumeixi l'exercici del dret a decidir, ICV ha votat a favor dels referèndums populars sobre la sobirania catalana a moltes de les poblacions que s'hi adhereixen. A d'altres s'ha abstingut i als pocs municipis que hi ha votat en contra, com a Sant Feliu de Llobregat, ha estat motiu d'inquietud al sí del partit. En els darrers mesos s'ha fet patent, per tant, el creixement d'aquesta sensibilitat nacional, que ha cristal·litzat amb el Manifest per unes Polítiques Sobiranistes a ICV, un document on una part dels ecosocialistes reclama "defugir de l'ambigüitat" en la qüestió nacional i "assumir posicions decididament sobiranistes".

Tot i que la majoria de la cúpula continua autodefinint-se com a federalista, al sí del partit polític s'ha deixat veure la frustració que ha generat la negociació del text estatuari, i per aquest motiu s'ha decidit convocar per al proper febrer una convenció sobre polítiques nacionals. Aquest canvi de direcció del partit és, per a Antoni Morral, coordinador de la convenció i membre de la direcció d'Iniciativa, una oportunitat per a "actualitzar el posicionament d'ICV en l'àmbit nacional", per "deixar enrere el federalisme" i per "aprofundir en l'exercici del dret a decidir". Morral veu factible que l'organització ho assumeixi perquè "ICV ja no és el PSUC del 1979".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat