Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 27 de d'octubre del 2009 | 17:18
Notícia · Política

CDC no suspèn de militància Prenafeta i Alavedra emparant-se en la presumpció d'innocència

Barcelona · ACN · CDC no suspendrà de militància Macià Alavedra i Lluís Prenafeta emparant-se en la presumpció d'innocència. El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha demanat aquest dimarts presumpció d'innocència, respecte a les decisions judicials i màxima celeritat en totes les actuacions de la justícia, després que la Guàrdia Civil hagi detingut els dos alts càrrecs del govern Pujol, a més de l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, el socialista Bartomeu Muñoz. Puig ha assegurat que CDC no actuarà amb la "malaltissa voluntat d'acarnissament" que demostra el PSC amb la Fundació Trias Fargas i ha recordat que fa 12 i 19 anys que Alavedra i Prenafeta no ocupen càrrecs públics.

Puig ha demanat "màxima dignitat institucional i màxima prudència" al president de la Generalitat, José Montilla. Al seu parer, Montilla "hauria de tenir una mica més de cura i una certa mirada autocrítica" en la seva "obsessió de destruir el PP a Espanya i CiU a Catalunya".

El convergent ha garantit que el partit no se sumarà als judicis paral·leles que fa setmanes que es produeixen, i ha insistit en la presumpció d'innocència de tots els implicats. De fet, ha trobat "sorprenent i contradictori" que el PSC ja estigui preveient possibles mesures d'ordre disciplinari. "O presumpció d'innocència o actuació perquè ja se saben més coses", ha indicat Puig.

Per a evitar la confusió, Puig ha reclamat "màxima celeritat" a la justícia perquè es pugui posar "negre sobre blanc i arribar al fons" del que ha succeït. Sense haver pogut parlar encara amb Prenafeta i Alavedra, el secretari general adjunt de CDC ha remarcat que el partit no coneixia les activitats "privades" dels dos detinguts, que fa 19 i 12 anys que no ocupen càrrec públic. En el cas d'Alavedra, a més, fa nou anys que no és membre de l'executiva. Un cop avanci la investigació, ha dit, parlaran amb els dos i actuaran "en conseqüència" si cal. Ha aclarit, a més, que no existeix vinculació de CDC amb la Fundació Catalunya Oberta, de la que formen part tots dos i altres militants del partit. En canvi, ha recordat que Bartomeu Muñoz és la "mà dreta" del secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza.

"Serem molt prudents amb els rumors i les informacions que van circulant", ha reiterat Puig, que ha demanat no barrejar aquest cas amb el del Palau de la Música i els convenis amb la Fundació Trias Fargas. "Qui ara intenti barrejar-ho tot es que deu tenir algunes coses a amagar", ha argumentat.

El dirigent convergent ha reclamat "distingir molt finament" per a evitar incrementar l'ombra de sospita sobre tot el sistema democràtic. De tota manera, ha augurat que "s'intentarà de nou barrejar-ho tot", i per això ha demanat ser curosos i diferenciar entre el que és correcte i legal i el que no. També, ha apuntat que una cosa és una actuació realitzada en exercici d'un càrrec públic i l'altra quan es fa des de la responsabilitat particular de cadascú. 

En qualsevol cas, Puig ha subratllat que "no és casual" que tot això succeeixi en paral·lel al "fracàs del model de gestió política socialista". El convergent ha afegit que durant un quart de segle no existia alhora una "sensació de fracàs rotund" pel que fa a la resposta dels governs davant els problemes quotidians i al mateix temps la sensació que "tot està descomposant-se". Podien existir irregularitats com a tots els sistemes democràtics, ha continuat, però es van corregir i depurar responsabilitats.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat