Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 20 de de juliol del 2009 | 15:22
Notícia · Política

Duran i Lleida: "No és l'acord que es mereix Catalunya"

Barcelona · En la seva intervenció a. la cloenda de l'Escola d'Estiu d'Unió de Joves que ha tingut lloc a Prat de Comte, el president del comitè de govern d'Unió ha afirmat que "el fet que sigui millor acord de finançament no vol dir que sigui un bon acord" i que "la seva valoració s'haurà de fer en comprovar si realment aquestes irreals xifres del tripartit beneficien els ciutadans"

 

Duran i Lleida ha assenyalat que en el nou acord l'incompliment de l'Estatut és manifest. "L'acord és millor que l'anterior" ha afirmat, tot i que ha afegit que "el nostre no era gens ni mica dolent perquè ha permès al tripartit doblar el pressupost de la Generalitat d'ençà que nosaltres no governem" i s'ha refermat en que l'acord "sigui millor no vol dir que sigui un bon acord". Per Duran aquest "no té res a veure amb l'Estatut. Per a aquest acord de finançament, no calia un nou Estatut, i el llarg debat polític a Catalunya i a la resta de l'Estat que ha generat. Hem fet un mal negoci". Duran ha afegit,també, que "no és l'acord que es mereix Catalunya" i que "quan es vegi que no arriben les xifres astronòmiques, quan es vegin les dificultats per pagar la llei de dependència, que no s'abaixen els impostos, que no es treu el cèntim sanitari de la benzina, quan es vegi que continuem pagant l'impost de successions, mentre altres comunitats com la de Madrid no ho fan, la gent veurà que ha estat objecte d'un engany del tripartit. El temps juga al nostre favor"

El president del comitè de govern ha demanat fermesa ja que "som conscients que estem sols, però no ens han de tremolar les cames. Una força política, quan creu que ha de defensar una posició si té coherència amb els seus planejaments, cohesió interna i seriositat a l'hora de plantejar-la, no ha de tenir cap mena de por. Nosaltres som coherents amb el que hem defensat aquests anys pel que fa al nou Estatut i a un nou acord de finançament. Tenim cohesió interna com mai i l'acord l'hem pres a la federació, sense cap veu crítica ni a CDC ni a Unió."

Per una altra banda, Duran s'ha referit a una de les qüestions de debat de l'Escola d'Estiu de Joves: la desafecció política i ha considerat que "potser aquest debat sobre el nou acord pugui fer que la gent perdi interès per la política, perquè és difícil d'entendre, perquè les xifres poden marejar i perquè uns diuen que són molt bones i nosaltres, que no ho són. A més tot això depèn de l'evolució de l'economia i malauradament a curt termini no és bona. La previsió de màxims ingressos d'aquí al 2012 pensant que l'economia del país ho permetrà ja veurem si es dóna en la realitat"

Duran ha dit finalment que "Zapatero ha dit en el comitè territorial del PSOE que la desafecció catalana ja ha desaparegut. Hem vist la claudicació del govern de la Generalitat i ahir l'abraçada de Montilla amb Zapatero. Per tant, com mai el PSC és més PSOE, com mai hem estat sotmesos als interessos del PSOE"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat