Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 19 de de juliol del 2010 | 15:37
Notícia · Política

La fundació Nous Horitzons publica un nou quadern sobre els termes més representatius de la nació catalana

Barcelona · La fundació Nous Horitzons que dirigeix amb encert el seu president Jaume Bosch i Mestres ha editat el nou quadern Iniciativa per Catalunya Verds i la qüestió nacional. Elements, materials i propostes. Aquesta nova publicació, que segons el seu mateix coordinador, Josep Maria López i Llaví, sorgeix de la necessitat latent al si d'ICV de posar sobre la taula les principals dades històriques, tècniques i de vocabulari sobre la nació catalana, ha estat plantejat des d'una perspectiva nacional i amb una funció clarament aclaridora i educativa.

Iniciativa per Catalunya Verds i la qüestió nacional. Elements, materials i propostes posa a l'abast del lector un glossari de termes sobre qüestions històriques i d'interès general sobre la nació catalana amb la finalitat de fer un resum amè de les principals fites de la història de la nació. D'aquesta manera, el quadern presenta els principals conceptes i mots sobre organitzacions polítiques i territorials, així com deixa clares les diverses concepcions referents a les relacions polítiques entre nacions i termes de dret referents a llengua i cultura. Finalment, un breu però representatiu apartat cronològic que inclou des de la prehistòria fins l'actualitat mostra els principals successos i personatges que han tingut una significació especial en la construcció nacional de Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat