Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de de febrer del 2009 | 16:30
Notícia · Política

Duran reconeix que hi pot haver "aspectes inconstitucionals" a l'Estatut, però no al "nucli fonamental"

Barcelona ·

"No tinc cap dubte que hi pot haver aspectes inconstitucionals, però en el nucli fonamental de l'Estatut entenc que no". El líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran Lleida, va fer aquestes declaracions dimecres a la nit al programa de TVE1 '59 segundos'. La mateixa setmana que s'ha filtrat a la premsa que  el TC podria anul·lar el terme "nacional" de diversos articles del text, com el que fa referència als "símbols nacionals", Duran s'ha despenjat amb una afirmació poc oportuna, tenint en compte que el Constitucional encara està deliberant sobre el text, però també genera una qüestió: era necessari tot el rebombori estatutari si un Estatut més que retallat encara pot contenir "aspectes inconstitucionals"?


El que es demostra amb aquesta afirmació, novament, és que l'encaix català amb Espanya és impossible, que la constitució espanyola no dóna marge de maniobra i que tan sols hi ha una solució per resoldre el conflicte, la de decidir lliurement què vol ser aquest país. Podria ser una obvietat, però cap dels partits polítics parlamentaris la va voler o saber veure. 

Duran, en tot cas, va dir ahir al programa que seria "contraproduent" fer un referèndum o convocar eleccions anticipades perquè suposaria anar "en contra d'un estatut que modifica a l'actual" i que en qualsevol dels casos el millora. Així, el líder d'Unió va explicar que la resposta dels partits catalans havia de ser "unitària però moderada".

Pel que fa a la crisi econòmica, Duran Lleida va referir-se a la demanda que es fa des de la patronal d'abaratir els acomiadaments, una opció rebutjada, de moment, pel govern: "CiU diria sí a un nou contracte que estipulés unes condicions que impliquessin un menor cost per a l'acomiadament".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat