Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 16 de d'octubre del 2009 | 14:50
Notícia · Política

El PP i la constitución': ara li toca a la LEC

Barcelona · Poc ha durat la tranquil·litat al voltant de la Llei d'Educació de Catalunya, aprovada amb gran consens al Parlament. Si fa uns dies Ernest Maragall reconeixia que certs aspectes de la LEC generaven "dubtes" al govern espanyol, ara és el torn del PP: els populars han presentat un recurs d'inconstitucionalitat a la llei sobre alguns aspectes curriculars, competencials i lingüístics. Independentment que respongui o no al possible pacte d'educació a nivell estatal que es rumoreja que estan plantejant PP i PSOE, el cert és que els dos gran partits del regne poden estar satisfets: d'una banda, els socialistes no s'han d'embrutar les mans havent d'enfrontar-se als seus homòlegs catalans si no arriben a un acord en les converses que han de mantenir sobre certs aspectes de la LEC i, de l'altra, el PP pot continuar marcant múscul espanyolista al·legant que és l'únic que es preocupa per la brutal "discriminació" del castellà al Principat, especialment en casos com l'educació.Ja durant la tramitació de la llei, de fet, els populars van exigir que la llei establís Catalunya com a zona única,  van criticar el blindatge contra la tercera hora de castellà i van demanar la introducció de la casella de castellà en els formularis de preinscripció escolar.


El PSOE no vol recurs?

Recentment, el ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, va assegurar que el govern espanyol no tenia la voluntat de presentar cap recurs d'inconstitucionalitat  contra la LEC. Gabilondo ha reduït el fet que els executius espanyol i català s'hagin de trobar per analitzar certs aspectes de la llei a un "procediment de conciliació", que permeti arribar a un acord entre les dues parts. El que no diu el ministre d'educació és que si les converses no arriben a bon port, la "conciliació" podria passar a ser un enfrontament. De fet, el mateix Ernest Maragall es va felicitar, inexplicablement, per l'elecció del govern espanyol d'intentar aclarir certs temes de la LEC dialogant i renunciant, "provisionalment", a plantejar un recurs d'inconstitucionalitat. En tot cas, el PP ja s'ha encarregat de tirar pel dret, i ha evitat que el PSOE es vegi obligat a enfangar-se en disputes amb el PSC.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat