Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 12 de de gener del 2009 | 16:04
Notícia · Política

El Sinn Féin insta el govern espanyol a reprendre el diàleg en el conflicte basc

Barcelona · Just després del començament del judici a Euskal Herria arran de les converses mantingudes durant el darrer procés de pau, el diputat del Sinn Féin, Alex Maskey, present a la secció de la vista oral com a observador, ha fet una crida "a tots els agents involucrets en el conflicte, inclòs el govern espanyol, que reprenguin el diàleg i es pugui avançar cap a un procés democràtic de resolució del conflicte" basc. Alex Maskey ha subratllat que per al Sinn Féin "sempre hi ha dos camins possibles a seguir: un ens porta a Gaza i, l'altre, a Sud-àfrica".


El diputat nord-irlandès, que ha pronunciat aquestes paraules en una roda de premsa acompanyat del imputat Arnaldo Otegi, ha explicat que amb la seva presència al judici vol recolzar "la resolució democràtica del conflicte i el dret a l'autodeterminació del poble basc".


Maskey ha insistit que des del seu partit creuen que "les experiències d'Irlanda i Sud-àfrica, entre d'altres, ens ofereixen exemples de com es poden resoldre els conflictes a través del diàleg". "El diàleg porta a la negociació, i la negociació a la resolució política dels conflictes", ha afegit.


A més, el diputatha recordat que l'acusació al promou "associacions de víctimes", que "en tots els conflictes hi ha víctimes" y que "no és favorable que aquests col·lectius intentin impedir el diàleg present o futur".


Arnaldo Otegi va afegir que la vista "no s'està celebrant en termes jurídics" sinó que, de fet, "es tracta d'un intent de passar comptes a l'últim procés de negociació i, fonamentalment, a l'esquerra abertzale". L'exdirigent de Batasuna també va insistir que "difícilment en aquest país es pot habilitar un escenàri de pau i democràcia sense la participació de l'esquerra abertzale, els socialistes, el PNB, UPN i fins i tot el PP".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat