Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 de de setembre del 2016 | 13:37
Recull de premsa · Euskal Herria

Batista: "El factor Otegi és clau perquè revifa l'esquerra abertzale en un moment de catarsi"

En un article a l'Ara el periodista i escriptor, Antoni Batista, afirma que "El factor Otegi associat a la pau és l'aportació més original de l'esquerra abertzale a les eleccions basques del 25 de setembre, però l'electorat no el podrà votar perquè està inhabilitat. Otegi és un candidat virtual que, malgrat tot, tornarà a situar EH Bildu al segon lloc real".

Així, ens diu Batista que tot i que Otegi no podrà presentar-se la  al campanya, tanmateix, pivotarà al voltant de la seva figura perquè " en cap altre moment l'esquerra abertzale havia tingut una icona personal que comuniqués transversalment i que pogués capitalitzar tant amb tants ítems propagandístics: sis anys de presó per a molts injusta i un discurs ètic que els era impossible mentre mantenien el silenci com a resposta a cada atemptat comès per ETA".

No obstant això també explica Batista que "no tota l'esquerra abertzale veu clar el que critiquen com un excés de personalisme. Una figura amb tant de pes polític es fa estranya en un col·lectiu que tradicionalment no havia tingut ni president ni secretari general, sinó que tenia com a màxim rang el de portaveu -s'entén que d'un subjecte assembleari-. Però Otegi, que té apamats els recels, no s'oblida mai de relativitzar el seu paper, i l'oposició interna tampoc no aflora perquè ara com ara saben que ell és el seu actiu més important"

 

Així ens diu el periodista que

"La campanya d'EH Bildu serà la que defensi l'independentisme gairebé en exclusiva, perquè el PNB els ha cedit aquest flanc. L'estan explotant reivindicant Ibarretxe, i això a més els allibera del pes d'una excessiva concreció programàtica que tampoc no els convé, perquè els podrien passar per la cara les imperícies municipals i forals, i posar el ventilador per escampar les escombraries de Donostia, que van ser

trending topic de mal rotllo"

 

Conclou Batista que "El dia després potser hauran perdut quatre diputats respecte al 2012, però proclamaran victòria per ser els caps d'una oposició des de l'independentisme i poder-se preparar per a l'assignatura pendent delsorpasso al PNB. Per aconseguir-ho, confien provocar el desgast d'Urkullu i que Otegi tingui un paper rellevant condicionant els debats polítics des de l'esfera mediàtica tot i que no tingui acta de diputat."

 

 

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat