Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 20 de de maig del 2016 | 11:47
Recull de premsa · Política

Botran: "Otegi i el procés"

En un article al Punt Avui l'historiador i membre de l'Associació Manuel Gonzàlez i Alba, Albert Botran, fa un seguit de reflexions sobre el procés català que diu podrien "servir-nos per al procés independentista, perquè l'entenem com un procés popular de transformació política" extretes en part d'una  xerrada  que va donar Arnaldo otegi a Brussel·les el passat 27 d'abril.

Així ens diu "En primer lloc..hem de recordar els límits de la gestió institucional, el seu escàs marge de maniobra" dels que ens diu al respecte "Per als canvis polítics cal mobilització perquè aquesta incideix en l'hegemonia cultural i ideològica. Si no s'aconsegueix transformar valors i principis en el conjunt del poble, no hi haurà prou forces" i afegeix "En aquest aspecte, doncs, és bàsic ressituar el debat sobre legalitat i legitimitat, per enfortir els plantejaments independentistes en detriment dels que afirmen que només es pot fer política democràtica amb les lleis vigents i dins les estructures autonòmiques.."

En segon lloc afirma "recordar que sempre hem de ser molt honestos en la nostra activitat política. Si tenim alguna cosa que no podem perdre és la credibilitat. Això ens ho hem d'aplicar en un doble sentit: primer, analitzant clarament en quin moment ens trobem del procés; i, segon, esforçant-nos per a explicar en què consistirà el desenllaç d'aquesta pugna amb l'Estat espanyol".

També ens diu que "Otegi recorda que hem vingut a aquest món a ser feliços. Però assumint també, és clar, que la confrontació amb l'Estat té un cost. Que el capitalisme (i els estats) funcionen amb por i amb mentides, i que això incideix en la consciència popular. I que per tant hem de preparar aquest estat de consciència per a evitar el que va passar a Grècia: que es va llançar un desafiament als poders establerts i que no es va poder sostenir".

I Otegi també afegia  que " l'esquerra– necessita apassionar, seduir, ser amable, somriure… perquè no ha nascut per a resistir sinó per a canviar el món i per guanyar"

I acaba l'article amb les paraules que Otegi iniciava la xerrada "
adreçant-se respectuosament però discrepant de l'esquerra espanyola: l'Estat espanyol no pot evolucionar cap a un posicionament democràtic respecte als drets dels pobles. Aquesta és la certesa que ens porta a la convicció independentista, però alhora ens apunta el repte immens d'endegar un procés de ruptura democràtica".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat