Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 5 de de setembre del 2011 | 17:17
Notícia · Política catalana

"Si haig de sortir de la política per la llengua, ho faré"

"La immersió lingüística i el català a l'escola han estat la meva motivació. És una qüestió bàsica que no es pot posar a pes per equilibrar balances".

Irene Rigau, consellera d'Ensenyament

Font: ACN · Irene Rigau està disposada a assumir tota la responsabilitat política que se'n derivi de la desobediència a l'ultimàtum del TSJC, un tribunal el qual la setmana passada va atorgar dos mesos de termini a la conselleria per tal que destrueixi el sistema català d'ensenyament basat en la immersió lingüística. La consellera ha afirmat que està exposada a una multa i fins i tot a la inhabilitació política, però que acceptarà aquestes conseqüències en defensa del model català d'escola.

La consellera, però, s'ha mostrat ferma i ha assegurat aquesta setmana a l'emissora de ràdio RAC1 que el proper 2 de novembre "no passarà res, perquè no separarem els alumnes per raó de llengua". Rigau ha afirmat que el debat jurídic "donarà la raó als defensors de la immersió lingüística" perquè allò que molesta a l'estat "és que la llengua generi sentiment de pertinença". Finalment, la consellera ha negat que la insubmissió sigui una postura "plausible" al capdavant de la seva conselleria.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat