Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 10 de d'abril del 2013 | 18:22
Notícia · Llengua

La llengua: l'eina de desestabilització de l'Estat

L'Estat torna de nou a l'atac a la societat catalana a través d'un dels seus braços executors, el TSJC. Aquesta setmana l'alt tribunal ha fet pública una interlocutòria en la que s'obliga la Conselleria a fer les classes en espanyol si un sol alumne ho demana a l'aula.

Barcelona · Continua l'atac a la immersió lingüística i al model d'escola catalana: l'Estat ha decidit usar de nou el TSJC per destruir un dels pilars més ferms de Catalunya, l'escola en català. L'alt tribunal ha tornat a obligar la conselleria d'ensenyament a usar el castellà com a llengua vehicular si un sol alumne a l'aula així ho reclama.

L'alt tribunal ha tornat a acceptar les denúncies de només disset famílies (anteriorment en tenia prou amb sis) per tal d'establir una mesura unilateral, que no compta amb el raonament necessari dels experts en la matèria i que tampoc no compta amb el consens dels representants del col·lectiu al qual hi afecta.

Tal i com ja va passar amb anterioritat, l'alt tribunal ha instat la conselleria d'ensenyament de la Generalitat a trencar el sistema d'immersió lingüística instaurat al Principat durant més de 30 anys per tal que una minoria que representa menys de l'1% d'alumnes del país pugui ser escolaritzada en una altra llengua que no sigui la pròpia. Els atacs de l'Estat continuen en marxa: l'aberració d'elevar a norma la realitat de casos minoritzats respon a una gran planificació que pretén qüestionar el model d'escola catalana i trencar així la cohesió social a Catalunya.

Amb tot, les mesures de trencament del model d'escola catalana són, per contra, les que més unanimitat i unió aixequen al país. Aquesta setmana tots els partits polítics de Catalunya, a excepció de C's i el PP, han manifestat el seu total rebuig a la mesura de l'alt tribunal i han demanat no acatar la interlocutòria emesa aquesta setmana. Per la seva banda, la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat ha sentenciat que no contempla aplicar la mesura del TSJC.

La consellera Irene Rigau ha respost al TSJC que "no es pot pretendre canviar la llei per un cas" i que aquest canvi en la llengua a les aules del Principat "no és possible perquè xoca amb la llei del Parlament": "La llengua del grup no pot canviar perquè el nen ho demani. És possible atendre en castellà si la família ho demana, però la llengua del grup forma part del projecte educatiu".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat