Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 13 de de juliol del 2016 | 17:09
Notícia · Política catalana

Demòcrates i la nova convergència cada dia més allunyades

Tot sembla indicar que la relació entre CDC (Ara PDC ) i Demòcrates de Catalunya no passaria pel seu millor moment. Així, els democristians no amagarien el seu malestar pel nom escollit pels antics convergents, Partit Demòcrata  Català, i no descartarien anar als tribunals. "Aquest cap de setmana s'ha creuat la vella política en el nostre camí. Hem topat amb la supèrbia" afirmava Antoni Castellà.

Els Demòcrates en una roda de premsa exigeixen a la nova formació "que renunciïn de "forma explícita" a adjectivar-se amb el concepte "demòcrates", així com a diferenciar-se d'ells en l'ús estètic de les sigles, el logotip i el color blau"  per tal que es garanteixi una diferenciació clara entre ambdues opcions polítiques. Els convergents es defensen dient que van ser les bases les que van escollir les noves sigles. Per la seva banda, Artur Mas, hauria demanat "equilibri" als seus socis a l'hora de prendre cap decisió al respecte.

Però de fet aquest només seria l'últim episodi d'un seguit de desencontres entre ambdues formacions que s'hauria anat aguditzat darrerament. De fet la primera topada es va produir quan Carles Puigdemont va deixar l'alcaldia de Girona per convertir-se en el nou president de la Generalitat i l'escollit per substituir-lo va ser el número 19 de les llistes, Albert Ballesta, i no la número 2, Isabel Muradàs de les files Demòcrates.

En les properes setmanes veurem com evoluciona aquesta relació però de moment els Demòcrates han amenaçat als convergents de "replantejar-se la relació política amb el PDC, tant a nivell municipal com al Parlament dins del grup parlamentari de Junts pel Sí" si no es tenen en consideració les seves reivindicacions  mentre que els convergents  els amenaçen amb expulsar-los del govern.



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat