Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 14 de de desembre del 2016 | 13:39
Notícia · Política catalana

Engega la campanya "Demòcrates pel Sí"

Ahir, al Col·legi de Periodistes de Catalunya es va fer la presentació de la campanya Demòcrates pel Sí. Aquesta va anar a càrrec de Elisenda Paluzie, Enric Vila, Anna Arqué, Bernat Dedéu, Uriel Bertran, Jordi Graupera i Antoni Castellà.

Aquesta pretén ser una crida per començar ja la campanya de cara a guanyar el referèndum sobre la independència de Catalunya que s'ha de celebrar el setambre del 2017

Paluzie ha començat felicitant-se per l'encert d'incorporar el referèndum al full de ruta per culminar el procés d'independència i ha remarcat que "cal que els partits polítics s'activin ja per iniciar la campanya del Sí, per evitar l'error del Yes Scotland i aconseguir comunicar per igual el missatge de cohesió social i el de prosperitat".

Per la seva banda, Enric Vila ha volgut remarcar que "la celebració del referèndum farà que Catalunya deixi de ser un instrument de demagògia tant a Espanya com a Catalunya. El referèndum ens permet una doble victòria: la primera és fer-lo, i la segona és guanyar-lo. Per tant ja era hora que algú trenqués el gel, i ens posem tots a treballar per guanyar-lo". Vila ha insistit el la idea que "el referèndum es l'únic diàleg que Catalunya pot oferir a Espanya per defensar les raons de la unitat després de l'historial que l'Estat Espanyol té a casa nostra"

Anna Arqué ha posat en valor que " la majoria social per la independència ha aconseguit traspassar de la societat al parlament, vivim en un escenari de victòria i la tasca del lideratge polític és fer una bona gestió d'aquesta realitat" i ha insistit en què " és molt important fer partícip a la comunitat internacional des del primer moment perquè aquesta pugui fer els informes i les observacions pertinents respecte al procés d'alliberament nacional del nostre poble."

Al seu torn Bernat Dedéu ha sigut molt clar a l'hora de defensar el perquè d'un referèndum:" una persona un vot és un concepte que entén tothom arreu del món. Des d'un punt de vista cartesià és irrefutable, i trenca d'una vegada per totes amb els eufemismes que el procés ha anat generant aquests últims anys" i ha afegit que "per guanyar cal arriscar: el nostre enemic és la por, i hem de vèncer aquesta por per guanyar" i ha acabat dient que " la única manera de fer les coses, és fent-les."

Uriel Bertran ha començat defensant que "el referèndum té un caràcter vinculant, i per tant el que diguin les urnes serà definitiu, i aquest guanyar el referèndum serà la culminació del moviment d'autodeterminació iniciat a Arenys de Munt el 2009". Bertran, que representava en la presentació de Demòcrates pel Sí a Solidaritat per la Independència, s'ha mostrat convençut que "l'Estat Espanyol no s'atrevirà a tocar les urnes d'un referèndum vinculant si ja no es va atrevir a fer-ho en el procés participatiu del 9N."

Antoni Castellà ha volgut agrair a Paluzie, Vila, Arqué, Dedéu, Bertran i també a Jordi Graupera que no ha pogut assistir a la presentació d'avui la seva implicació en la plataforma Demòcrates pel Sí. Castellà, en representació de Demòcrates de Catalunya ha agraït també l'assistència dels diputats d'ERC Marta Rovira i Gabriel Rufian, el diputat de la CUP Sergi Saladié, el vicepresident de Reagrupament Marc Viñolas així com als representants de l'ANC, Òmnium i Súmate.

El portaveu de Demòcrates de Catalunya ha detallat en què consistirà la campanya pel Sí, i ha remarcat que começarà aquest mateix dijous dia 15 al vespre amb un concert a la sala La Nau del Poblenou. Castellà ha esbossat els tres eixos en què bascularà la campanya" tindrem un primer àmbit d'actuació que es basarà en les dades que el nostre equip de processament de "Big Data" ha anat recollint en els darrers 4 mesos, dirigint-nos a uns 60000 contactes de diverses xarxes socials que hem detectat com a "dubtosos" a l'hora de votar Sí a la Independència, i els adreçarem missatges personalitzats per convencer-los de votar Sí. És el que en diem porta a porta Virtual. Un segon àmbit d'actuació serà dirigir-nos a la societat civil organitzada que ha manifestat dubtes o directament oposició a la Independència de Catalunya per animar-los a participar en el referèndum com a compromís democràtic. I el tercer àmbit d'actuació serà la presència al carrer amb carpes de motivació de vot mitjançant voluntaris i sectorials. És a dir, que es desplegaran diverses carpes on en cada una d'elles es tractarà un tema concret, ja siguin polítiques socials, com econòmiques com científiques o educatives per posar uns exemples."

Elisenda Paluzie és professora titular d'economia i directora del Centre d'anàlisi Econòmica i de les Polítiques Socials de la UB 
Bernat Dedéu és filòsof, articulista i professor de la URL
Anna Arqué és consultora en estratègies de comunicació i Portaveu de l'ICEC "International Commission of European Citizens
Enric Vila és escriptor i periodista
Uriel Bertran és economista, professor de la UB i membre de l'executiva nacional de Solidaritat Catalana per la Independència;
Jordi Graupera és periodista, filòsof, professor universitari i director del Catalan Institute of America 
Toni Castellà és col·laborador acadèmic d'ESADE, diputat al Parlament català i portaveu polític de Demòcrates de Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat