Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 8 de de setembre del 2016 | 09:52
Notícia · Política catalana

Pascal: "És un escàndol democràtic i un atac contra la llibertat d'expressió que vulguin il·legalitzar l'espai polític que representem"

El Partit Demòcrata Català ha rebut la resolució del Ministeri d'Interior sobre la proposta que es va fer per inscriure's al Registre de partits. El ministeri rebutja les sigles i qüestiona els objectius independentistes de la formació. I en el seu escrit demana

concreció en alguns punts dels Estatuts fundacionals del partit i modificar la denominació "per una altra que no incorri en risc de confusió" amb un altre partit.

Davant aquest escrit, la coordinadora general el Partit Demòcrata Català, Marta Pascal, ha titllat la resposta "d'escàndol democràtic de primera magnitud i d'atac contra la llibertat d'expressió". Pascal ha assegurat que és "una operació política per emmudir i no donar viabilitat al nostre partit per les idees que representem, que es concreten en construir un Estat propi. Hi ha una voluntat d'il·legalitzar l'espai que representem". Una voluntat inquisidora, la  del ministeri, que Pascal ha detallat indicant que a l'Estat espanyol "hi ha 77 partits registrats amb la paraula demòcrata, 40 amb la paraula català i 114 amb la paraula partit. És curiós que el problema només siguin les paraules demòcrata i català, i no partit. I que siguem nosaltres els que puguem incórrer a la confusió i no els altres".

Davant l'advertiment que fa el ministeri sobre la vulneració de la Llei de partits, en referència al preàmbul dels estatuts del Partit Demòcrata Català perquè dibuixa l'escenari d'una Catalunya independent, la coordinadora general ha afegit que "no acceptarem cap xantatge" i ha criticat amb contundència l'advertiment perquè "no fan un acte administratiu, sinó polític". Segons el ministeri, que el PDC defensi la independència "sense renunciar a la via unilateral per aconseguir aquest objectiu" -una esmena aprovada en la ponència ideològica durant el congrés del mes de juliol- xoca amb l'ordenament jurídic espanyol. Citant l'article 6 de la llei de partits, el registre insisteix que "les formacions polítiques s'ajustaran en la seva organització, funcionament i activitat als principis democràtics i al que estableixen la Constitució i les lleis".

Artur Mas: "Ens volen esborrar del mapa"

Per la seva banda, el president del Partit Demòcrata Català, Artur Mas, ha assegurat que  "en aquesta cas substitueixen la política per la judicialització". Per això, "la conclusió que obtenim d'aquesta resposta és que no ens volen ni en pintura, no volen que hi siguem, no volem que fem política, ens volen esborrar del mapa". Mas ha afegit que "no volen que articulem una proposta de centre ampli a Catalunya, perquè saben que som l'element clau i vertebrador per articular un futur Estat democràtic per a Catalunya". Per això, el president Mas ha assegurat que "davant aquests fets, nosaltres no ens podem quedar de braços creuats. Existim i existirem". I ha explicat que la setmana que ve es reuniran els òrgans de govern del partit per definir l'estratègia "clara i concisa" per aconseguir que s'acabi inscrivint el Partit Demòcrata Català al registre.

Per demostrar més força davant el Ministeri d'Interior, el president Mas ha demanat el suport de la ciutadania catalana perquè "parlem de l'essència del que ens estem jugant tots, l'essència de la democràcia", ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat