Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 26 de de setembre del 2011 | 18:02
Notícia

Mascarell pacta amb les 'majors' arribar al 35% de còpies doblades al català el 2017 en comptes del 50%

L'acord suposa una rebaixa en l'establert per la Llei del Cinema, que marcava el 2017 com a data límit per assolir la igualtat de còpies en les dues llengües.

Barcelona · Ferran Mascarell, conseller de Cultura, ha arribat a un acord amb les 'Majors' per tal d'augmentar la presència del català al cinema, que no arribarà, però, al que s'havia establert a la Llei del Cinema impulsada pel darrer govern tripartit. El pacte al que ha arribat el Govern estableix que el 2017, any en que s'havia d'arribar al 50% de còpies doblades en català, el percentatge arribi al 35%.

Mascarell s'ha mostrat satisfet amb l'acord, que preveu un augment progressiu de les còpies en català. Així, el conseller ha explicat que de les cinc pel·lícules nord-americanes doblades al català el 2010 es passarà a les 25 el 2012. Pel que fa a percentatges, l'acord contempla que del 3% de còpies que actualment hi ha en català es passarà a l'11% el 2012, al 25% el 2014, i al 35% el 2017.

Des que va arribar a la conselleria, Mascarell va apostar pel diàleg amb les 'majors' en comptes de la confrontació, estratègia que ha prioritzat tot i haver renunciat als terminis i percentatges establerts per la llei.

Abans de conèixer els resultats de l'acord, el president del grup parlamentari d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha declarat que "l'esforç de fer aquesta llei que posava el català al mateix nivell que el castellà" podria quedar en "un no res" deixant la llei "estancada" per un acord "unilateral" i "sense garanties per demà".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat