Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 26 de d'abril del 2011 | 18:05
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació

M. Gafarot: "Catalunya no tindrà mai el concert econòmic"

És politòleg i antic assessor del Parlament Europeu: Marc Gafarot acaba de publicar "La mort de Bèlgica: la gradual emancipació de Flandes".

Marc Gafarot ha explicat al seu nou llibre l'anhel descentralitzador flamenc en el marc federal belga i les diferències i similituds que existeixen amb el cas català. "Bèlgica a diferència d'Espanya és un estat plenament descentralitzat i federal i on la diversitat és plenament reivindicada".

Gafarot revela a "La mort de Bèlgica: la gradual emancipació de Flandes" que Catalunya "ho té més negre" per aconseguir una reforma fiscal o, fins i tot, el concert econòmic, ja que la població catalana és minoritària a l'estat espanyol, mentre que els flamencs són el 60% de Bèlgica. A més, Gafarot considera que "Catalunya no tindrà mai el concert econòmic, perquè sinó l'Estat espanyol desapareixeria".

Precisament per això, el politòleg creu que el creixent malestar entre la població catalana pot portar el país cap a la independència abans que la nació del centre d'Europa. En aquest llibre, doncs, Marc Gafarot ha explicat tot allò que cal saber sobre l'aventura del poble flamenc en el seu caminar per la normalització nacional. Un assaig rigorós sobre la situació econòmica, social i política de la nació flamenca que aporta molts elements de reflexió per a Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat