Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 13 de de juny del 2013 | 19:17
Notícia

El comitè d'empresa de TVC: "L'ERO és una estafa al ciutadà i no suposa cap estalvi"

El comitè d'empresa de Televisió de Catalunya (TVC) ha emès un comunicat aquesta setmana en el qual s'indica que la plantilla no acceptarà cap acomiadament provinent de l'ERO que la CCMA té previst fer en els mesos vinents.

Barcelona · Al text s'hi denuncia que l'ERO ha estat "la primera i l'única" opció de Duart i que la mesura afebleix el servei públic i promou els interessos privats. 

Per la seva importància, reproduïm de manera completa el comunicat del comitè d'empresa de TVC sobre l'ERO a la CCMA.

DUART, EL BRAÇ EXECUTOR DELS PLANS DEL GOVERN


Més d'un miler de treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio han exigit la dimissió del president de la CCMA, Brauli Duart, en les Assemblees Generals convocades d'urgència a cada empresa. El Consell de Govern de la CCMA ha aprovat un pla d'acomiadaments col·lectiu que afectaria 312 treballadors i que aniria acompanyat d'una nova rebaixa salarial que seria del 7'5%.

Per poder fer els acomiadaments, el Consell de Govern ha decidit trencar les negociacions de Conveni i ha comunicat aquest trencament de manera irregular, fora de les meses de negociació.
Els treballadors han rebutjat frontalment la pretensió del Consell de Govern que evidencia que han estat fingint una negociació de Conveni quan realment sempre han tingut  l'objectiu de desmantellar la televisió i la ràdio públiques catalanes i d'aprimar les seves plantilles.

Aquest fet ja l'havien denunciat els comitès de les dues empreses en la comprareixença a la comissió de Control del Parlament del 10 de maig quan van explicar com reiteradament Duart s'ha dedicat a externalitzar la negociació, utilitzant el Parlament i els mitjans, per sabotejar-la. S'ha demostrat que l'última opció de Duart, l'ERO, sempre ha estat la primera i l'única, i una mostra d'això és com la direcció ha rebutjat vies d'estalvi, que podia aplicar de manera immediata, com ara l' eliminació de les retribucions excloses de conveni o la rebaixa dels sous dels directius.

Els Comitès assenyalem tot l'equip de govern de la CCMA, així com els directius de les dues empreses, com a responsables dels acomiadaments projectats. També és responsable el govern de la Generalitat que ha autoritzat aquesta decisió sense esgotar la via de la negociació i sense comptar amb el suport de cap altre grup parlamentari.

Un govern no pot basar la viabilitat econòmica del país en  acomiadaments de treballadors. Evidentment ens referim a tots els treballadors que s'han vist, es veuen i es veuran  afectats per acomiadaments i abocats a l'atur permanent perquè els responsables  polítics són incapaços de generar llocs de treball.

Volem subrratllar que l'acomiadament col·lectiu a TVC i a Catalunya Ràdio suposaria, o bé un afebliment del servei públic per falta de treballadors o bé una privatització d'una propietat pública en benefici d'interessos privats. Les dues vies constituexen una estafa al ciutadà, i realment no suposen cap estalvi.

Les assemblees dels treballadors de TVC i CR han plantejat noves mobilitzacions i accions jurídiques que es concretaran els propers dies.


NO ACCEPTAREM CAP ACOMIADAMENT!
Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat