Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de d'abril del 2016 | 12:23
Notícia · Política catalana

Marc Guerrero: "Hem de ser un partit obert, que sumi molta més gent"

En una entrevista a El Punt Avui, el líder de Llibergència -l'ens que aplega els liberals de CDC- explica quina és la seva visió sobre el futur de CDC. Vol un partit de centre, modern i inclusiu.

Creu que CDC s'ha de convertir en un partit nou perquè "Hem passat d'una Catalunya autònoma a la construcció d'una Catalunya estat. Per tant, necessitem un nou instrument polític al servei d'aquesta Catalunya estat, que és la que pot garantir un major benestar als ciutadans". I per això, considera que no n'hi ha prou amb una reforma de la vella CDC: "Perquè els temps estan canviant i les noves dinàmiques demanen instruments nous".

Constata que, tot i ser un partit fort, "estem reduint la nostra base electoral elecció rere elecció" i que per superar-ho "hem de ser un partit obert, que sumi molta més gent. Això requereix un partit de centre ample, de confluència de persones de diverses sensibilitats, des del centreesquerra fins al centredreta; que sumem tots plegats una nova Convergència".

Des de Llibergència, defensen "un partit de centre ample, de confluència de sensibilitats diverses. Ha de ser un partit inclusiu perquè volem ser centrals. Això implica la socialdemocràcia, la democràcia cristiana, el món liberal, etc.", sense excloure ningú.

Guerrero es mostra favorable a la consulta interna a CDC: "La política moderna és de baix a dalt i s'ha de donar poder a tothom que vulgui aportar coses. Les consultes que parteixen de la base són el futur de la política" i creu que "Estem en un escenari de noves maneres de fer, de nova política".

A la pregunta de si la direcció ha de ser com l'actual o col·legiada, respon que "L'aposta de Llibergència és un partit més flexible, amb una direcció certament més col·legiada i amb estructures amb molta més capacitat de permeabilitat i menys rigidesa" i creu que "el partit de futur ha de ser obert i bolcat a les noves tecnologies" i a la connexió en xarxa de la gent.

Creu que el partit ha fet una renovació territorial municipal molt important en els darrers anys i que "ara l'hem de fer en l'àmbit nacional" amb "gent que públicament no sigui tan coneguts, que incorpori frescor, noves idees, noves posicions..." També considera que és important "tenir una societat on la gent cregui en la política i vulgui participar del debat democràtic" i que "És bo que gent que té responsabilitats polítiques conegui o hagi viscut en el món de l'empresa, la universitat, els sindicats... Que tingui una visió de la societat polièdrica. Si no, molta gent amb voluntat es professionalitza a l'àmbit institucional i polític i perd molta capacitat d'anàlisi de la realitat". Pensa que "La meritocràcia és un element fonamental; i les eleccions obertes, amb votacions més enllà dels militants, per sumar".

No aclareix si Llibergència presentarà candidatura a les primàries i insisteix en què "Estem molt enfocats a definir el model".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat