Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 23 de de febrer del 2010 | 15:37
Notícia · Comunicació

La premsa catalana repeteix la fórmula de l'editorial conjunt en defensa de TV3 a València

Barcelona · 41 diaris catalans, juntament amb l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) i l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), han publicat aquest dimarts l'editorial conjunt Fem-ho possible: per TV3 i la llengua catalana', en què donen suport a la ILP Televisió sense fronteres' i fan una "crida a la ciutadania perquè estigui a l'altura del repte i col·labori activament en la recollida de signatures per fer possible un pas endavant". Precisament divendres passat, des d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), promotor de la iniciativa, es va anunciar que ja s'havien recollit 400.000 de les 500.000 signatures necessàries per portar la ILP al Congrés i que s'havia ampliat el termini de recollida fins a finals de maig. Les dues dades fan preveure que la iniciativa acabarà sent exitosa, tot i que l'ACPV ja va advertir que cal "sumar el màxim de signatures" i "tenir el màxim de força per després poder garantir l'aprovació del projecte de llei".

L'editorial conjunt, que compta amb diaris com l'Avui, El Punt, o el digital Vilaweb com a referents més visibles, va en aquesta direcció: donar una nova empenta a la ILP per assegurar que la iniciativa compleixi el seu objectiu amb el marge més gran possible. La fórmula de l'editorial conjunt, doncs, comença a establir-se com una mesura d'implicació social dels mitjans, tot i que les diferències amb el pioner, La dignitat de Catalunya', són més que evidents: el primer va comptar amb la complicitat dels diaris més venuts del país, amb El Periódico i La Vanguardia al capdavant, mentre que en aquest cas no passa el mateix. Potser ha de ser així, perquè posa cadascú al seu lloc i mostra la implicació que els rotatius tenen amb la llengua i la cultura catalana, especialment si va més enllà del Principat -tot i que algun, pocs, dels mitjans que han publicat l'escrit no destaquen precisament pel seu compromís nacional.

L'escrit  recorda els cúmul d'adhesions que ha rebut la ILP des de la seva posada en marxa, en l'àmbit cultural, polític, universitari, sindical, etc. "units per un mateix objectiu: fer possible la legalització de les emissions de TV3 al País Valencià i el reconeixement del marc nacional de comunicació". En aquest sentit, l'editorial remarca que "el futur del català (que ens afecta al conjunt de la comunitat lingüística) passa, en el segle XXI, molt particularment perquè sigui possible crear el que s'ha anomenat un marc nacional de comunicació'". s per això que els diversos mitjans publiquen el text, perquè la ciutadania "estigui a l'altura del repte i col·labori activament en la recollida de signatures", "per TV3 i per la llengua catalana".

Mitjans que han publicat l'editorial:

-AVUI
-El Punt
-Diari de Balears
-Diari de Sabadell
-Diari de Tarragona
-Segre
-El 9 Nou Osona
-El 9 Nou Vallès Oriental
-El Temps
-Vilaweb
-L'Esquerda de la Bastida
-L'informador
-La Farga
-Nova Tàrrega
-La Palanca
-La Comarca
-Estela
-Som-hi
-Vallenc
-Nova Conca
-El Salí
-El Martinet
-El 3 de vuit
-La Veu de la Segarra
-Som Garrigues
-www.anoiadiari.cat
-www.comarquesnord.cat
-Diari de Manlleu
-Diari de Vic
-El Mirador del Pla de l'Estany
-Els Colors
-La Fura
-L'Hiperbòlic
-Mediterranean Daurat
-Notícies TGN
-Revista Enrenou
-Secundèria
-www.sies.tv
-Viure als Pirineus
-Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC)
-Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC)

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat