Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 de de juliol del 2010 | 15:44
Notícia · Comunicació

La ILP Televisió sense fronteres' arrasa i supera amb escreix "el mínim de 500.000 signants exigit"

Barcelona · L'Oficina del Cens Electoral ha notificat que la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió sense Fronteres' ha superat "el mínim de 500.000 signants exigit". Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va enviar 651.650 signatures, de les quals se n'ha comprovat la validesa de 559.759 (no s'ha fet la comprovació del 100% per considerar-ho "innecessari", perquè ja s'havia superat el llistó). Tot i això, tenint en compte el percentatge de signatures invalidades, es pot concloure que n'hi ha unes 626.496 de vàlides.

L'ACPV ha volgut felicitar als 2.830 fedataris que han participat en la recollida de signatures, i "a tots els partits, sindicats, entitats i associacions que han col·laborat per fer possible aquest èxit, que significa la mobilització més important per la llengua i la cultura catalanes". I és que, tot i que l'objectiu prioritari de la iniciativa és que TV3 es pugui veure al País Valencià, la ILP assegura la reciprocitat de totes les televisions en el seu àmbit lingüístic, un fet que beneficiaria, a més dels territoris dels Països Catalans de l'Estat espanyol, a Euskal Herria i Galícia.

Ara, Acció Cultural ha iniciat ja les gestions "per fer possible que un projecte de llei que compta amb un suport ciutadà tan extraordinari siga tramitat i aprovat pel Congrés espanyol".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat