Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 14 de de desembre del 2012 | 18:04
Llibres / revistes

El crepuscle de les caixes

L'expert en economia, Francesc Cabana radiografia al monogràfic El crepuscle de les caixes l'esgotament d'un sistema financer, el català, representat per deu caixes: una caixa gran, la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona -que encara es manté en la seva essència-, una caixa mitjana, la Caixa de Catalunya, i vuit caixes amb una forta arrel comarcal.

En aquest llibre, Francesc Cabana analitza amb claredat i rigor la raó de ser d'aquestes institucions centenàries i el procés de radical transformació i concentració que han experimentat sota la intensa pressió per part del Banc d'Espanya i dels mercats. Com indica al subtítol de El crepuscle de les caixes, Catalunya es queda amb una sola caixa, però el seu model era realment caduc. Cabana centra l'interès de la lectura en els punts febles d¡'un sistema ja desaparegut.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat