Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 21 de de febrer del 2011 | 15:41
Crònica · Unió europea

Al G-20 li costa concretar

Sovint hem parlat de les dificultats que té la Unió Europea per trobar consens entre els seus vint-i-set estats membres, acabant, normalment, amb declaracions o accions de mínims que procuren acontentar a tots o, més ben dit, no descontentar ningú. Doncs una cosa similar li passa al G-20, la cimera de caps de govern dels vint estats més desenvolupats del planeta i que sumen el 85% de l'economia mundial.

La cimera G-20, que ha tingut lloc a París el cap de setmana passat i a la què el president francès Sarkozy hi havia posat moltes esperances, ha comptat aquest cop amb bones voluntats però pocs acords concrets que garanteixen la bona relació econòmica entre els estats que en formen part i que, de fet, és un dels objectius de l'important i selecte grup. En aquesta darrera trobada només s'han assolit uns acords sobre indicadors econòmics que serviran -o almenys aquest és el seu objectiu- per prevenir futures possibles crisis i poca cosa més.

Res de res del suposat consens que es pretenia aconseguir sobre política monetària, ni en la flexibilitzsació de la postura de la Xina perquè deixi flotar la seva moneda i, encara més trist, sense acord tampoc pel que fa als preus dels aliments, desbocats recentment i que apunten a una crisi alimentaria que podria ocasionar moltes dificultats i morts als països subdesenvolupats. I els rics, els del G-20, sense ser capaços de trobar-hi solució. En fi, segur que no és fàcil consensuar totes les diferents voluntats i interessos, però depenent de la situació mundial, actualment amb la crisi econòmica i amb la pre-crisi alimentària, valdria la pena que els mandataris fossin més valents i solidaris.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat