Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 18 de de maig del 2010 | 14:06
Crònica · Tecnologia i país

TV3 i 3D: del Bernabéu al món

De Televisió de Catalunya (TVC) es poden dir moltes coses. Coses positives i d'altres no tant. Tot i això, és indubtable que la televisió pública d'aquest país, després de 27 anys d'emissions, ha fet i continua realitzant una tasca imprescindible pel que fa a la normalització de la cultura i de la llengua catalanes: la seva principal raó d'ésser. Però, a banda de la feina per la qual va ésser creada, TVC ha destacat i continua destacant per la seva aposta per la tecnologia.

Ha estat pionera en la utilització de les noves tecnologies i sempre ha estat a l'avantguarda en aquest transcendental àmbit. Darrerament, cal destacar-ne dues noves d'importants: les aplicacions especialment dissenyades per poder seguir les emissions dels canals de la televisió catalana des dels smartphones de la multinacional nord-americana Apple -els iPhones-, que han experimentat un nombre molt significatiu de descàrregues des de la botiga online de l'empresa i, d'altra banda, les emissions regulars en tres dimensions (3D) de TV3 que es van iniciar dissabte passat, amb la sèrie documental Pirineus des de l'aire.

Aquesta iniciativa continuarà amb l'emissió d'altres sèries i programes com és el cas de Paisatges de Catalunya, L'Ebre o Aràbia. Però el que cal destacar d'aquesta nova faceta és que TV3 produirà la final de la Lliga de Campions del proper dia 22 que es disputarà a l'estadi Santiago Bernabéu de Madrid entre l'Inter de Milà i el Bayern de Munic en format 3D i per a tot el món. Serà la primera vegada que es retransmeti aquesta final en tres dimensions, una tasca que el màxim organisme europeu de futbol, la UEFA, ha encarregat a la televisió pública catalana. Per fer efectiva l'emissió de la final, el primer canal de la televisió pública d'aquest país instal·larà 34 posicions de càmeres a l'estadi madridista i de les quals 13 seran per al format en 3D i 2 aèries.

L'encàrrec és òbviament i, sense cap mena de dubte, un fet que evidencia el nivell i la qualitat tècnica i tecnològica de la nostra televisió. La posiciona al capdavant de les televisions europees pel que fa a l'ús de les noves tecnologies i els nous formats. Un clar exemple d'excel·lència, de feina ben feta i d'innovació. I alhora també servirà per projectar la nostra televisió a tot el món des del camp del Madrid.

Un esdeveniment que posarà TV3 com a referent i que la farà visible per a televisions i països d'arreu del planeta, gràcies a aquesta emissió i a través del format en què ho durà a terme des de l'estadi de l'etern rival del Barça. Un equip blaugrana que, aquesta setmana, està d'enhorabona després d'haver aconseguit el títol de lliga: el vintè de la seva història. Visca el Barça i visca TV3!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Comunicació
El nou director de Tv3 afirma "Jo vinc aquí a arriscar"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Notícia · Comunicació
L'entrevista de Buenafuente a Puigdemont a TV3 va ser seguida per 554.000 persones
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Miserable TV3?
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
"TV3 és un instrument poderós i té molta influència en la societat catalana: és una autèntica estructura d'estat"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Joan B. Culla para els peus a un telepredicador
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Jaume Peral, nou director de TV3
Crònica · Tecnologia i país
Cisco Live, La Nit i el MWC
Indica publicitat